Ikea hyr ut minilägenhet i Tokyo – för en knapp tia

Ikea hyr ut en minilägenhet i Tokyo för en knapp tia i månaden.
Foto: Ikea
Blåhaj är maskot för projektet och figurerar som mäklare i reklamen.
Foto: Ikea

Ikea slår sig in på bostadsmarknaden i Tokyo.

För en knapp tia i månaden hyr det svenska möbelföretaget ut en tio kvadratmeter stor lya i den japanska huvudstaden.

Det är bara en enda lägenhet som Ikea erbjuder. I den modesta hyran ingår en fullt möblerad lägenhet om tio kvadratmeter. Kanske inte helt överraskande är samtlig inredning från Ikea. 

Urvalsprocessen, där de sökande måste vara 20 år fyllda, har precis börjat och pågår till den 3 december. Hyreskontraktet gäller fram till den 15 januari 2023.

”En nycklarna är att använda sig av det vertikala utrymmet. Genom att ta sig an rummet tredimensionellt öppnas nya möjligheter upp på en begränsad yta”, skriver Ikea på sin sajt enligt CNN.

Behov av små lägenheter i Tokyo

Lägenheten ligger i Tokyos absoluta centrum Shinjuku. Tokyo är en av världens största och mest tätbefolkade städer och har ett ökande behov av små lägenheter. 

Ikea använder sig av sin klassiska gosedjurshaj, Blåhaj, som maskot för projektet. Maskoten deltar i flera reklamfilmer på Youtube och föreställer där en mäklare som har specialiserat sig på små ytor. I klippen talar Blåhaj med Ikeas inredningsdesigners om sina visioner för lägenheten. 

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!