Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikea drar tillbaka barngrinden Patrull

Ikea återkallar barngrinden Patrull.Foto: Ibl / /IBL

Ikea uppmanar alla som har köpt barngrinden Patrull att sluta använda dem direkt.

Detta efter rapporter från kunder om att grinden oväntat har öppnats vilket lett till att barn har trillat ut för trappor.

En del av incidenterna har lett till skador som krävt sjukvård.

Ikea skriver i ett pressmedelande att låsmekanismen inte är tillförlitlig och därmed utgör en risk för små barn.

– Ikea har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet. Vi vill erbjuda säkra och hälsosamma produkter, och vi tycker att barnen är världens viktigaste människor. Så fort vi får indikationer på ett möjligt säkerhetsproblem gällande någon av våra produkter vidtar vi åtgärder. Vi kan inte acceptera att det finns en risk för att skada sig i samband med lek, och som en omedelbar försiktighetsåtgärd återkallar vi därför alla Patrull barngrindar, säger Maria Thörn, Acting business area manager på Barnens IKEA.

 

LÄS MER: Pappan Christian kritisk mot barnpassare på Ikea

 

Här är barngrinden som dras tillbaka.Foto: Ikea

Full återbetalning för Patrull barngrind

Ikea uppmanar alla kunder som har köpt barngrinden att omedelbart sluta använda den och återlämna den till valfritt Ikea-varuhus för full återbetalning.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!