Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikea återkallar prisbelönt cykel – efter flera olyckor

Ikeas cykel Sladda. Foto: Ikea
Ikea Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ikeas prisbelönta cykel Sladda återkallas.

Detta efter problem med drivremmen, något som orsakat flera incidenter. Totalt har elva olyckor rapporterats och två personer har fått lättare personskador.

– Säkerheten för våra kunder kommer alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager, Ikea of Sweden, i ett pressmeddelande. 

Sladda är en prisbelönt cykel som säljs på Ikeas varuhus – 2016 utsågs den till ”Best of the best” i kategorin för banbrytande design vid designtävlingen Red Dot Awards.

Nu återkallas Sladda efter flera larm om olyckor och säkerhetsproblem med cykelns drivlarm. Det är leverantören som har bett Ikea att som säkerhetsåtgärd återkalla cykeln.

 

LÄS MER: Maries, 48, galna miss efter Ikea-köpet – blev lurad 

 

Drivremmen kan plötsligt gå av vilket kan orsaka fallrisk. Därför återkallar Ikea som säkerhetsåtgärd alla Sladda cyklar och uppmanar kunderna att sluta använda cykeln” skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ikea ber om ursäkt

Totalt har elva incidenter och olyckor rapporterats in till företaget. Två av dessa ska ha lett till lättare personskador.

– Med Sladda ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin Sladda-cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för våra kunder alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager, Ikea of Sweden, i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Ikea skrotar planer på nytt varuhus vid Kungens kurva

 

De kunder som har köpt en Sladda-cykel uppmanas nu att sluta använda den och lämna tillbaka den vid valfritt varuhus och få tillbaka pengarna. 

Pengar kommer ockspå att betalas tillbaka för de tillbehör som är designade för Sladda. Ikea avslutar pressmeddelandet med att be om ursäkt för det inträffad.e

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!