Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikea återkallar leksak: "Sluta använda den"

Ikea återkallar trumpinnarna och slaginstrument från serien Lattjo.
Foto: Skärmdump Ikea

Ikea återkallar trumpinnar och slaginstrument på grund av kvävningsrisk.

Det meddelar möbeljätten i ett pressmeddelande.

Både trumpinnarna och slaginstrumenten ingår i produktserien Lattjo. Ikea meddelade på torsdagen att de återkallas på grund av risken för kvävning.

"IKEA uppmanar kunder som har LATTJO trumpinnar eller LATTJO slaginstrument att omedelbart sluta använda dessa och återlämna de till närmsta IKEA varuhus för full återbetalning", skriver Ikea i pressmeddelandet.

Ikea-medarbetare har upptäckt att gummibollen på trumpinnarna kan lossna. Det ska i sin tur innebära en risk för yngre barn, då det kan leda till att de kvävs. Ikea meddelar att inga sådana incidenter dock rapporterats.

Sålts sedan november

– Säkerhet är av högsta prioritet för Ikea och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans när det kommer till våra barnprodukter, säger Cindy Andersen affärsområdeschef på Barnens Ikea i ett pressmedelande.

– Vi genomför kontinuerligt tester av våra produkter och har vid dessa tester upptäckt risker och därför återkallar vi nu produkterna som en försiktighetsåtgärd, fortsätter Cindy Andersen.

Produkterna har sålts på Ikea-varuhusen sedan 1 november i fjol.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!