Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikano Bank sparkar vd – efter mindre än ett år

Efter mindre än ett år som vd för Ikano Bank har Håkan Nyberg blivit ombedd att lämna sin position med omedelbar verkan.

– Tyvärr ser vi inte att våra förväntningar uppfyllts under det gångna året, säger styrelseordföranden Mats Håkansson i en kommentar.

Ikano Banks styrelse uppfattar att tempot i företagets strategiska förändringsarbete inte motsvarat förväntningarna, skriver Ikano i ett pressmeddelande.

Styrelseordförande Mats Håkansson kommer att gå in i rollen som arbetande styrelseordförande fram tills en ny vd är tillsatt.

– Ikano Bank är en finansiellt stabil verksamhet och har en bra strategi för de kommande åren. Dock måste vi nu öka farten i det förändringsarbete som påbörjats, säger Mats Håkansson i en kommentar.

Håkan Nyberg började som vd på Ikano Bank i september 2017. Han har tidigare också varit vd för Nordnet.


Håkan Nyberg hyllades i fjol

21 september i fjol skrev Ikano Bank på sin hemsida med anledning av att Håkan Nyberg tillträdde:

– Med sin entreprenörsanda, gedigna IT-kunskap och omfattande bankerfarenhet kommer Håkan tillsammans med sina kolleger i banken kunna ta den digitala transformationen till nästa nivå, samtidigt som man fortsätter att stärka relationen med Ikea och skapa enkla och schyssta finansieringslösningar för de många människorna, skrev Ikano Banks styrelseordförande Mats Håkansson.

Ikano Bank ingår i Ikano-koncernen som grundades 1988 och som ägs av Ikea-familjen Kamprad.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!