Ica missar målet i sin senaste kvartalsrapport – även om resultatet är något bättre. Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅN
Ica missar målet i sin senaste kvartalsrapport – även om resultatet är något bättre. Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅN

Ica ökar omsättning – men missar målet

Publicerad

Dagligvarujätten Ica ökar sin omsättning – men missar ändå målet.

Samtidigt växer e-handeln.

– Speciellt glädjande är att Ica-banken vänder uppåt, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg i en kommentar.

Dagligvarubolaget Ica redovisar ett ebit-resultat på 1 385 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017.

Det är en minskning mot fjolårets 1 396 miljoner kronor – men något bättre än väntade 1 382 miljoner.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 1 380 miljoner kronor, och vinsten före skatt till 1 272 miljoner kronor. Det är lägre än vinsten på 1 301 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Ica ökade sin omsättning

Ica hade intäkter på 26 428 miljoner kronor. Det är en ökad omsättning jämfört med fjolårets 25 752 miljoner kronor – men sämre än väntade 26 496 miljoner.

 

LÄS MER: Bättre resultat för Ica – men faller på börsen

 

Vd:n Per Strömberg är ändå positiv:

– Vi fortsätter att generera en bra och stabil resultatutveckling även i det tredje kvartalet. Rimi Baltic levererar ett väldigt bra rörelseresultat och speciellt glädjande är att Ica-banken vänder uppåt, att Hemtex gör vinst i detta kvartal och att vår e-handel växer med god fart", säger han i en kommentar.

Icas e-handel växer snabbare än marknaden, enligt delårsrapporten.

Apotek Hjärtas e-handel växte – rejält

– Apotek Hjärtats e-handel växte i tredje kvartalet med 79 procent, väsentligt över marknadstillväxten, och vår matförsäljning online har också en mycket bra tillväxttakt – totalt 52 procent, vilket med råge överstiger marknadstillväxten på 21 procent, kommenterar vd Per Strömberg.

Vid kvartalets slut var drygt 200 Ica-butiker aktiva med e-handel och över 500 butiker erbjöd Icas matkasse.

Ica fokuserar också på hållbarhet och släpper en separat kvartalsrapport för hållbarhet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen