Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ica återkallar nuggets och schnitzlar

Se Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
Produkten kan innehålla mjölkprotein.Foto: Ica
Ica beklagar händelsen.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ica återkallar nuggets och schnitzlar.

Orsaken är att produkterna kan innehålla mjölkprotein.

– Vi ställer höga kvalitetskrav på de produkter som säljs i ICA-butikerna och när vi upptäcker kvalitetsbrister försöker vi åtgärda de omedelbart, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige i ett pressmeddelande.

Matjätten Ica väljer att återkalla produkterna Ica panerade nuggets, och Ica panerad schnitzel, som båda är gjorda av griskött.

För nuggets gäller det produkter med bäst före datum mellan 18 januari och 23 januari. Motsvarande datum för schnitzlarna är 20 januari till 25 januari.

Anledningen är att produkterna riskerar att innehålla mjölkprotein.

”Av kvalitets- och hälsoskäl”

Lena Sparring, kvalitetschef på Ica Sverige beklagar det inträffade i ett pressmeddelande.

– Vi ställer höga kvalitetskrav på de produkter som säljs i ICA-butikerna och när vi upptäcker kvalitetsbrister försöker vi åtgärda de omedelbart. I det här fallet finns det en risk för spår av mjölkprotein i produkterna och av kvalitets- och hälsoskäl återkallar vi de produkterna som har dessa bäst före datum, säger hon.

Ica uppmanar kunder som har köpt produkterna att lämna tillbaka dem till butiken där de köptes, och att sedan reklamera dem via företagets hemsida. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!