Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hur använder jag mina ärvda pengar under sista åren i livet?”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin.
Foto: M-magasin

En ovanligt hjärtskärande fråga har nått ekonomijournalisten Birgitta Piper: En kvinna som precis har fått en cancerdiagnos som inte ger henne stor chans att leva mer än fem år, har samtidigt fått reda på att hon kommer att få ärva en stor summa pengar.

Hon är sambo, mamma, skuldfri och pensionär. Men inte intresserad av att placera i fonder eller aktier. ”Min första tanke var att inte köpa något, men sen tänkte jag att jag ska njuta så länge jag lever. Hur ska jag förvalta arvet på bästa sätt?” skriver hon.

Här kan du läsa Birgitta Pipers allra bästa råd.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

NYHET! Vi livesänder alla matcher i franska Ligue 1. Se Messi och de andra storstjärnorna.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Alexandra Rapaports kärleksboost med maken – trotsade rädslan

Kärleksboosten • Tillbaka med ”Gåsmamman” • Sorgen efter pappans död

Så får du bort kalkonhals: ”Sett fantastiska resultat”

Experten: Metoderna och medlen som funkar för slät haklinje

Sänkta skatter 2022 – så påverkas du av budgeten

”Regeringen försöker nå så många som möjligt"