Pia Sehm är programledare för Börsmorgon.
Pia Sehm är programledare för Börsmorgon.

Höstens spurtstarka aktier

Publicerad

I dag presenteras höstbudgeten men experterna förväntar sig ingen större påverkan på aktiemarknaden. Under morgonens Börsmorgon gick Dagens industris Martin Blomgren och Alfred Bergs Jonas Olavi igenom höstens starka och svaga aktier.

Morgonens stora nyhet är presentationen av regeringens höstbudget.

 

LÄS ÄVEN: Här är vinnarna och förlorarna i budgeten

 

Jonas Olavi som är allokeringschef på Alfred Berg tror inte att höstbudgeten kommer att få någon större påverkan på aktiemarknaden.

– Nej det tror jag inte, det mesta är känt. Inga stora åthävor, säger Jonas Olavi.

I den inledande handeln backade OMXSPI med 0,1 procent och storbolagsindexet OMXS30 stod oförändrat.

Nu är det väntans tider inför morgondagen då amerikanska Federal Reserve lämnar sitt räntebesked.

Jonas Olavi förväntar sig inga större rörelser på börsen.

– Jag tror inte man tar någon direkt position, så svart negativt verkar fullt rimligt, säger Jonas Olavi.

Höstens spurtaktier

Dagens industris analytiker Martin Blomgren har tittat på spurtaktierna inför det sista kvartalet utifrån ett historiskt perspektiv. Oktober tenderar att bli en skakig börsmånad innan det stabiliserar sig och Martin Blomgren framhåller bland annat Intrum Justitia samt spelbolagen Betsson och Unibet som bolag som brukar gå bra.

Han tillägger att det däremot inte gått så bra för Ericsson och inte heller Nordea. Han lyfter även Sobi som en aktie som hoppat lite upp och ned.

Jonas Olavi gillar spelbolagen men poängterar att de tryckts tillbaka.

– Sedan är de väldigt vinstrika och genererar fantastiskt kassaflöde och är utdelningsstinna bolag, säger Jonas Olavi som tror att bolagen "kommer tillbaka".

Han pekar även har på Intrum som ett spännande bolag men en ny aggressivare ledning och säger att det ska bli intressant att se om det kan bära frukter.

Missa inte Börsmorgon

I Dagens Industris Börsmorgon, som produceras tillsammans med Expressen, bevakar programledarna Hanna Malmodin och Pia Sehm vad som händer när Stockholmsbörsen öppnar med programmets gäster och experter som ger de bästa analyserna och aktietipsen. Börsmorgon sänds varje vardag mellan klockan 08.50 och 09.10. Hör gärna av dig med frågor och kommentarer till borsmorgon@di.se.

På sociala medier når du oss med hashtaggen #borsmorgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen