Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Höstens spurtstarka aktier

Pia Sehm är programledare för Börsmorgon.

I dag presenteras höstbudgeten men experterna förväntar sig ingen större påverkan på aktiemarknaden. Under morgonens Börsmorgon gick Dagens industris Martin Blomgren och Alfred Bergs Jonas Olavi igenom höstens starka och svaga aktier.

Morgonens stora nyhet är presentationen av regeringens höstbudget.

 

LÄS ÄVEN: Här är vinnarna och förlorarna i budgeten

 

Jonas Olavi som är allokeringschef på Alfred Berg tror inte att höstbudgeten kommer att få någon större påverkan på aktiemarknaden.

– Nej det tror jag inte, det mesta är känt. Inga stora åthävor, säger Jonas Olavi.

I den inledande handeln backade OMXSPI med 0,1 procent och storbolagsindexet OMXS30 stod oförändrat.

Nu är det väntans tider inför morgondagen då amerikanska Federal Reserve lämnar sitt räntebesked.

Jonas Olavi förväntar sig inga större rörelser på börsen.

– Jag tror inte man tar någon direkt position, så svart negativt verkar fullt rimligt, säger Jonas Olavi.

Höstens spurtaktier

Dagens industris analytiker Martin Blomgren har tittat på spurtaktierna inför det sista kvartalet utifrån ett historiskt perspektiv. Oktober tenderar att bli en skakig börsmånad innan det stabiliserar sig och Martin Blomgren framhåller bland annat Intrum Justitia samt spelbolagen Betsson och Unibet som bolag som brukar gå bra.

Han tillägger att det däremot inte gått så bra för Ericsson och inte heller Nordea. Han lyfter även Sobi som en aktie som hoppat lite upp och ned.

Jonas Olavi gillar spelbolagen men poängterar att de tryckts tillbaka.

– Sedan är de väldigt vinstrika och genererar fantastiskt kassaflöde och är utdelningsstinna bolag, säger Jonas Olavi som tror att bolagen "kommer tillbaka".

Han pekar även har på Intrum som ett spännande bolag men en ny aggressivare ledning och säger att det ska bli intressant att se om det kan bära frukter.

Missa inte Börsmorgon

I Dagens Industris Börsmorgon, som produceras tillsammans med Expressen, bevakar programledarna Hanna Malmodin och Pia Sehm vad som händer när Stockholmsbörsen öppnar med programmets gäster och experter som ger de bästa analyserna och aktietipsen. Börsmorgon sänds varje vardag mellan klockan 08.50 och 09.10. Hör gärna av dig med frågor och kommentarer till borsmorgon@di.se.

På sociala medier når du oss med hashtaggen #borsmorgon.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!