Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höstens dyraste våning: 215 000 per kvadratmeter

Exklusiva Strandvägen mitt i Stockholm.Foto: TT NYHETSBYRÅN / FREDRIK SANDBERG
Bostaden på Strandvägen såldes för 60 miljoner. Mäklaren har dock inte uppgett den exakta adressen.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Höstens dyraste lägenhet: Paradvåningen på Strandvägen med kvadratmeterpris på 215 000 kronor.

– Det är här och nu man ska leva livet, unna sig något bra och använda pengarna. Folk glömmer bort det, säger mäklaren Lars Fredegård till di.se. 

Bostadsrätten på exklusiva Strandvägen i Stockholm ligger i topp på prislistan sett till vad som sålts sedan augusti i år.

Våningen på 279 kvadratmeter gick för 60 miljoner kronor. Kvadratmeterpriset, 215 000 kronor, är ovanligt högt enligt vad Hemnet uppger för di.se. Det brukar oftast vara centralt belägna ettor som får det högsta kvadratmeterpriset.

– Det var ett par som ville ha den, och de fattade ett snabbt beslut. Det är mycket möjligt att priset hade kunnat gå vidare, men säljarna fattade tycke för köparna och var nöjd, säger mäklaren Lars Fredegård som sålde dyrgripen på Strandvägen.

Etta på 23 kvadrat i Göteborg dyrast

Enligt Hemnets statistik var bostaden på Strandvägen det klart dyraste objektet på Strandvägen hittills under hösten. Nästa dyrast var en 172 kvadratmeter stor lägenhet, också på Strandvägen, som gick för 27 miljoner kronor.

I Göteborg toppas kvadratmeterpriset av en etta, 23 kvadratmeter, på Vegagatan i Linnéstaden som såldes för 2 450 000. Det blir 106 522 kronor per kvadratmeter. 

I Malmö såldes en etta på Sundspromenaden 1 för 1 425 000. Den var vara 20 kvadratmeter stor så priset per kvadrat blir 71 250 kronor, vilket var högst i landets tredje stad för perioden.

Grovt räknat brukar enligt Hemnet kvadratmeterpriserna i Göteborg ligga 50 procent över Malmö, och i Stockholm är priserna 50 procent högre än i Göteborg.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!