Håller Apple på att skicka dina Iphone-lurar i pension?Håller Apple på att skicka dina Iphone-lurar i pension?
Håller Apple på att skicka dina Iphone-lurar i pension?
Flera etablerade asiatiska tekniksidor har nåtts av samma uppgifter - att nya Iphone 7 saknar uttag för hörlurar, skriver Business Insider.Flera etablerade asiatiska tekniksidor har nåtts av samma uppgifter - att nya Iphone 7 saknar uttag för hörlurar, skriver Business Insider.
Flera etablerade asiatiska tekniksidor har nåtts av samma uppgifter - att nya Iphone 7 saknar uttag för hörlurar, skriver Business Insider.

Hörlurarna kan slopas med nästa Iphone

Publicerad

Håller Apple på att skicka dina Iphone-lurar i pension?

Flera etablerade asiatiska tekniksidor har nåtts av samma uppgifter – att nya Iphone 7 saknar uttag för hörlurar, skriver Business Insider.

Syftet sägs vara att företaget vill göra telefonmodellen ännu smalare.

De första uppgifterna om att Apple håller på att frigöra sig från den trådbundna tekniken kom redan i november.

Då rapporterade den japanska Apple-bloggen Mac Otakara att teknikjätten funderade på att slopa det standardmässiga 3,5-millimeteruttaget för hörlurar - till fördel för trådlösa alternativ.

Nu har ryktena återigen väckts till liv.

Det är den kinesiska tekniksajten Anzhou som nu säger sig kunna bekräfta ryktena efter uppgifter från källor i Apples egna led, skriver Business Insider.

Ett sådant beslut väntas väcka kontroverser. I dag är 3,5mm-uttaget standard i branschen. Att slopa uttaget hade inneburit att samtliga trådbundna hörlurar som i dag finns på marknaden inte hade gått att använda tillsammans med den populära telefonmodellen.

Ligger ofta i framkant

Syftet sägs, enligt källorna, vara att man vill göra telefonen smalare än i dag – något som ska vara oförenligt så länge 3,5mm-uttaget finns kvar.

Den nya modellen – gissningsvis kallad Iphone 7 sett till vilken modell den är i ordningen – ryktas vara utrustad med uppemot 265gb hårddisk och ett 3 100mAh-batteri.

Det vore inte första gången som teknikjätten går i bräschen för att pensionera gammal teknik. Från disketter till cd-spelare har företaget ofta varit bland de första att göra sig av med utbredda tekniker som anses höra till det förgångna.

I den nya Macbook-modellen (företagets laptopmärke) har samtliga ingångar skalats av med undantag för en usb-port och – ironiskt nog – ett uttag för hörlurar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen