Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hörlurarna kan slopas med nästa Iphone

Håller Apple på att skicka dina Iphone-lurar i pension?
Flera etablerade asiatiska tekniksidor har nåtts av samma uppgifter - att nya Iphone 7 saknar uttag för hörlurar, skriver Business Insider.

Håller Apple på att skicka dina Iphone-lurar i pension?

Flera etablerade asiatiska tekniksidor har nåtts av samma uppgifter – att nya Iphone 7 saknar uttag för hörlurar, skriver Business Insider.

Syftet sägs vara att företaget vill göra telefonmodellen ännu smalare.

De första uppgifterna om att Apple håller på att frigöra sig från den trådbundna tekniken kom redan i november.

Då rapporterade den japanska Apple-bloggen Mac Otakara att teknikjätten funderade på att slopa det standardmässiga 3,5-millimeteruttaget för hörlurar - till fördel för trådlösa alternativ.

Nu har ryktena återigen väckts till liv.

Det är den kinesiska tekniksajten Anzhou som nu säger sig kunna bekräfta ryktena efter uppgifter från källor i Apples egna led, skriver Business Insider.

Ett sådant beslut väntas väcka kontroverser. I dag är 3,5mm-uttaget standard i branschen. Att slopa uttaget hade inneburit att samtliga trådbundna hörlurar som i dag finns på marknaden inte hade gått att använda tillsammans med den populära telefonmodellen.

Ligger ofta i framkant

Syftet sägs, enligt källorna, vara att man vill göra telefonen smalare än i dag – något som ska vara oförenligt så länge 3,5mm-uttaget finns kvar.

Den nya modellen – gissningsvis kallad Iphone 7 sett till vilken modell den är i ordningen – ryktas vara utrustad med uppemot 265gb hårddisk och ett 3 100mAh-batteri.

Det vore inte första gången som teknikjätten går i bräschen för att pensionera gammal teknik. Från disketter till cd-spelare har företaget ofta varit bland de första att göra sig av med utbredda tekniker som anses höra till det förgångna.

I den nya Macbook-modellen (företagets laptopmärke) har samtliga ingångar skalats av med undantag för en usb-port och – ironiskt nog – ett uttag för hörlurar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!