Hon kräver Kitkat på choklad för hela livet

Saima Ahmad menar att hon blivit vilseledd av tillverkaren, eftersom hon inte fick kex i sina Kitkat.
Foto: Bulls

Ingen av de åtta Kitkat-chokladkakorna innehöll kex.

Nu kräver Saima Ahmad, 20, att tillverkaren ska ersätta henne – med en livstids förbrukning av choklad.

– Jag hoppas att de ska be om ursäkt till mig, säger hon enligt Daily mail.

Saima Ahmad köpte ett "multipaket" med Kitkat-choklad i december förra året. Men ingen av de åtta chokladkakorna innehöll kex – som en Kitkat bör göra.

"Sanningen är att tillverkare har en plikt att ta hand om sina kunder", skriver den 20-åriga juriststudenten i ett brev till Nestlé som tillverkar Kitkat.


LÄS MER: Stina upptäckte brun gegga – i populär hälsodryck


Hon menar att kexmissen tyder på ett stort problem – att Nestlé inte tar sin tillverkningsprocess på allvar. Det har nu orsakat henne stor ekonomisk och känslomässig skada, skriver Saima Ahmad i sitt brev.

"Jag har gjort research på det här problemet och funnit att det här inte är en engångsföreteelse utan att det hänt flera gånger. Det finns flera forum på nätet där personer klagat på att de fått Kitkats utan kex", skriver hon.

"Fokusera mer på kvalitén"

Nu kräver hon chokladtillverkaren på en livstids förbrukning av choklad – som plåster på såren för den uteblivna kexfyllningen.

– Jag hoppas att de ska be om ursäkt till mig och i framtiden fokusera mer på kvalitén på deras produkter, säger hon enligt Daily mail.

Om hon inte kompenseras med choklad tvekar hon inte inför att dra chokladjätten Nestlé inför domstol.

"Jag känner att jag blivit vilseledd genom att betala för en produkt som är helt annorlunda från vad den marknadsförs som av Nestlé", skriver hon i sitt brev till tillverkaren.

"Min favoritchoklad"

I brevet intygar hon hur mycket hon älskar choklad – och Kitkat i synnerhet.

"Om jag hade velat ha godis som bara var ren choklad hade jag köpt en Galaxy-chokladkaka", skriver hon i brevet och fortsätter:

"Kitkat är min favoritchoklad, jag älskar dem".

Nestlé har ännu inte kommenterat Saima Ahmads chokladkrav, enligt Daily mail.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!