”Den största förändringen efter Lyxfällan är just att jag och Bobby blivit mer öppna med varandra och kan prata om ekonomi, så jag slipper pussla med det själv”, säger Anna.”Den största förändringen efter Lyxfällan är just att jag och Bobby blivit mer öppna med varandra och kan prata om ekonomi, så jag slipper pussla med det själv”, säger Anna.
”Den största förändringen efter Lyxfällan är just att jag och Bobby blivit mer öppna med varandra och kan prata om ekonomi, så jag slipper pussla med det själv”, säger Anna.
”Det är bilar, upplevelser och resor”, säger Anna om vad som slukat de enorma summorna.”Det är bilar, upplevelser och resor”, säger Anna om vad som slukat de enorma summorna.
”Det är bilar, upplevelser och resor”, säger Anna om vad som slukat de enorma summorna.
”Ni går back 40 700 varje månad. Det här är galet, vi pratar om en halv miljon kronor per år”, säger Patrick Grimlund och får medhåll av kollegan Magnus Hedberg.”Ni går back 40 700 varje månad. Det här är galet, vi pratar om en halv miljon kronor per år”, säger Patrick Grimlund och får medhåll av kollegan Magnus Hedberg.
”Ni går back 40 700 varje månad. Det här är galet, vi pratar om en halv miljon kronor per år”, säger Patrick Grimlund och får medhåll av kollegan Magnus Hedberg.

Hon dolde miljonskuld för sin sambo i flera år

Publicerad

Anna, 31, drog på sig en miljonskuld och tog nya lån för att betala amorteringarna.

Hon lyckades dölja skuldberget för sambon Bobby, 38, i två år.

TV3:s program ”Lyxfällan” ryckte in och sålde parets bilar och tillhörigheter.

– Jag kan inte tycka synd om er. Det verkar som ni vill ha problem, säger programledaren Patrick Grimlund till paret.

Under torsdagskvällen sänds senaste avsnittet i TV3:s ”Lyxfällan”. Programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg har träffat paret Bobby och Anna utanför Norrköping.

Paret har skulder på 1 150 493 kronor.

– Det är som sagt bilarna, upplevelser och resor, säger Anna om vad som slukat de enorma summorna.

Utgifter: 74 000 i månaden

Bobby jobbar som truckförare medan Anna är mammaledig och paret har tre barn att ta hand om. Med löner och barnbidrag har de inkomster på 33 600 kronor varje månad.

 

LÄS MER: Här gråter Patrick Grimlund i programmet

 

Med lån, skulder och krediter och hushållskostnader har de utgifter på 74 300 kronor i månaden.

Programledaren: "Galet"

– Ni går back 40 700 varje månad. Det här är galet, vi pratar om en halv miljon kronor per år, säger Patrick Grimlund och får medhåll av kollegan Magnus Hedberg:

– Det är groteska siffror.

 

LÄS MER: Christian festade upp arvet på fem månader

 

Anna skötte hushållsekonomin och höll det växande skuldberget hemligt för sin sambo, fram till fem veckor innan de larmade Lyxfällan.

Lyxfällan säljer parets två bilar för 13 000 kronor. Lägenheten rensas på tillhörigheter som säljs på loppmarknad.

– Vi behöver en soffa, annars har vi ingenstans att sitta, säger Bobby.

Måste få skuldsanering

Men uppoffringarna räcker inte. Därför ansöker Lyxfällan hos Kronofogden om att paret ska få skuldsanering.

– Det innebär att ni kommer sluta betala av på skulderna till skuldsaneringen går igenom och blir beviljad. Ni kommer att leva mer eller mindre på existensminimum under fem års tid, därefter kommer alla skulder att avskrivas, säger Patrick Grimlund.

 

LÄS MER: Spelade bort familjens pengar på nätcasinon

 

När programmet besöker paret en månad efter inspelningen så har de hopp om framtiden.

– Den största förändringen efter Lyxfällan är just att jag och Bobby blivit mer öppna med varandra och kan prata om ekonomi, så jag slipper pussla med det själv, säger Anna.

Programledare: "Det var deras sista livlina"

Programledaren Magnus Hedberg minns fallet som väldigt speciellt.

– Dels för att hon hade gått bakom ryggen på honom. Även om det var märkligt att han vetat om inkomstnivån och ändå ätit som det varit lördag hela veckan och åkt på dyra Danmarksresor utan att reagera. Dels så var det rekordaktigt att de gick back med 40 000 kronor i månaden, säger Magnus Hedberg.

 

LÄS MER: Så blev våra liv efter Lyxfällan

 

Kan du känna att alla sparåtgärder var förgäves när det ändå slutade med en ansökan om skuldsanering?

– Även om vi hade lyckats med plan A så hade det inte räckt. Det var bara skuldsanering som återstod. Det var deras sista livlina.

Hur påverkar det dig att träffa alla dessa människor i kris, som befinner sig på katastrofens rand?

– Vi går in med hull och hår och försöker ställa till rätta. Och vi stöter på otroliga livsöden. En del har haft bra förutsättningar i livet och en del har haft dåliga. Självklart är det något som påverkar en och man får en annan bild av hur det ser ut i Sverige, säger Magnus Hedberg.

Expressen har sökt Bobby och Anna, som genom TV3:s programansvariga tackat nej till att intervjuas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen