Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Anna Careborg blir permanent chefredaktör

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Anna Careborg blir permanent chefredaktör för SvD. Här med tidningens redaktionella chef för digitala prenumerationer, Martin Ahlquist.Foto: SVEN LINDWALL
Anna Careborg blir permanent chefredaktör och vd för Svenska Dagbladet.Foto: Staffan Löwstedt/SvD
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Anna Careborg blir permanent chefredaktör och vd för Svenska Dagbladet.

Detta i samband med att Fredric Karén ”går in i en ny och övergripande redaktionell roll i Schibsted.”

– Det känns väldigt roligt och hedrande att få förtroendet att fortsätta leda Svenska Dagbladet, säger Anna Careborg i ett pressmeddelande. 

Anna Careborg har sedan årsskiftet arbetet som tillförordnad chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Svenska Dagbladet.

Nu blir publisher-rollen permanent.

Detta efter att nuvarande publisher Fredric Karén, som sedan årsskiftet varit tjänstledig, nu får ett annat jobb inom Schibsted med fokus på den digitala transformationen. 

– Det känns väldigt roligt och hedrande att få förtroendet att fortsätta leda Svenska Dagbladet. Att tillsammans med mina fantastiska kollegor på SvD och i Schibsted jobba vidare med det förändringsarbete vi påbörjat på tidningen under året, säger Anna Careborg i ett pressmeddelande.

Anna Careborg blir permanent chefredaktör för SvD

Anna Careborg har varit tillförordnad chefredaktör sedan årsskiftet. Hon började på Svenska Dagbladet som reporter 2004 och gick senare vidare till bland annat chef för Agendaredaktionen och biträdande chef för nyhetsredaktionen. Innan hon tillträdde som tillförordnad chefredaktör var hon premiumchef och ansvarig för premiumjournalistik i Svenska Dagbladet

– Jag känner mig ödmjuk inför de stora utmaningar vi står inför, samtidigt tror jag väldigt mycket på kvalitetsjournalistiken framåt och ser ett ökande behov i samhället av riktigt bra granskande och fördjupande nyhetsarbete, säger Anna Careborg. 

2018 blev hon utsedd till Årets utvecklare vid tävlingen Årets Dagstidning 2018. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!