Hon är ny programledare i "Lyxfällan" i TV3

Frida Boisen kommer fortsätta arbeta som digitalchef på Bonnier trots det nya jobbet.
Foto: JULIA DANSARIE
Tidigare har "Lyxfällan" letts av duon Patrick Grimlund och Magnus Hedberg. Utöver Frida Boisen är det klart att även Magnus Hedberg är klar för den nya säsongen. Ytterligare experter som TV3 ännu inte presenterat tillkommer också.
Foto: JOHAN JEPPSSON WWW.PHOTOGRAPHER. / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN

Frida Boisen är ny expert i TV3:s långkörare "Lyxfällan".

Samtidigt förändrar kanalen programmet i grunden och stuvar om bland programledarna.

– Det är ett helt nytt upplägg, säger MTG:s presschef Susanne Nylén.

Nästa år sänder TV3 den 24:e säsongen av "Lyxfällan". Nu kan Expressen berätta att Frida Boisen, tidigare chefredaktör för GT och digitalchef på Bonnier Magazines & Brands blir ny programledare för "Lyxfällan".

– Det känns jättekul, jag fick frågan om att bli programledare i "Lyxfällan" och kände direkt att det det skulle vara roligt. Det är ett viktigt och angeläget samhällsprogram som verkligen gör skillnad för människor. Det var bara att tacka ja, säger Frida Boisen.

Det blir det första programmet i linjär-tv som Frida Boisen leder.

– Ja, det är alltid kul med nya utmaningar.

Sussane Nylén, presschef på MTG.
Foto: EXPRESSEN

"Har valt ett speciellt upplägg"

Frida Boisen kommer fortsätta arbeta som digitalchef på Bonnier trots det nya jobbet.

Susanne Nylén är presschef på MTG Sverige:

– "Lyxfällan" är ett av våra absolut mest populära program och vi har bytt programledare flera gånger under åren. Under det här året har vi valt ett speciellt upplägg där vi har tittat på Norge som har en uppställning av fyra experter som varvar varandra och Danmark som har fem olika experter, säger hon och fortsätter:

– Vi kände också att det var väldigt viktigt att få en mix av experter både när det kommer till expertis, kön och bakgrund.

LÄS ÄVEN: Skulder på 635 000 kronor – struntar i räkningarna

Varför föll valet på Frida Boisen?

– Frida har en bakgrund inom både ekonomi och journalistik och är en extremt duktig strateg. För att lyckas ta sig ur en lyxfälla så handlar det om att ha en ganska tydlig strategi och det tror jag att hon kan hjälpa många av våra deltagare med. Vi har precis börjat inspelningarna och alla är djupt imponerade av Frida.

Tidigare har "Lyxfällan" letts av duon Patrick Grimlund och Magnus Hedberg. Utöver Frida Boisen är det klart att även Magnus Hedberg är klar för den nya säsongen. Ytterligare experter som TV3 ännu inte presenterat tillkommer också.

– Det här är ett helt nytt upplägg med flera olika experter. Nu kommunicerar vi de här namnen och så får vi se vilka vi kommunicerar längre fram, säger Susanne Nylén.

LÄS ÄVEN: "Det svåraste fallet i Lyxfällan någonsin"

Hur många experter blir det?

– Vi kommunicerar inte det i dagsläget men vi har som sagt pratat med våra norska och danska kolleger. Nu återstår det att se vad vi landar i. Sedan vill vi bygga upp lite spänning inför säsongspremiären men vi kommer att presentera fler namn längre fram.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!