"Jag blir väldigt glad, men heller inte jätteförvånad", säger Emma Stjernlöf om att placeras högst upp på listan. Foto: Kristofer Sjögren / EXPRESSEN 7000"Jag blir väldigt glad, men heller inte jätteförvånad", säger Emma Stjernlöf om att placeras högst upp på listan. Foto: Kristofer Sjögren / EXPRESSEN 7000
"Jag blir väldigt glad, men heller inte jätteförvånad", säger Emma Stjernlöf om att placeras högst upp på listan. Foto: Kristofer Sjögren / EXPRESSEN 7000
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic hamnar på plats 6. Foto: Olle SporrongFotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic hamnar på plats 6. Foto: Olle Sporrong
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic hamnar på plats 6. Foto: Olle Sporrong
Nummer 11 på listan är världs-dj:n Tim Bergling, Avicii. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NINummer 11 på listan är världs-dj:n Tim Bergling, Avicii. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
Nummer 11 på listan är världs-dj:n Tim Bergling, Avicii.  Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
Toppmäklaren Fredrik Eklund kammar hem plats 16. Foto: ExpressenToppmäklaren Fredrik Eklund kammar hem plats 16. Foto: Expressen
Toppmäklaren Fredrik Eklund kammar hem plats 16. Foto: Expressen
Börs vd:n och MQ-chefen Christina Ståhl är på plats 31. Foto: Ylwa YngvessonBörs vd:n och MQ-chefen Christina Ståhl är på plats 31. Foto: Ylwa Yngvesson
Börs vd:n och MQ-chefen Christina Ståhl är på plats 31.  Foto: Ylwa Yngvesson
Nummer 79 på listan är etikettexperten Magdalena Ribbing. Foto: Roger VikströmNummer 79 på listan är etikettexperten Magdalena Ribbing. Foto: Roger Vikström
Nummer 79 på listan är etikettexperten Magdalena Ribbing. Foto: Roger Vikström
Sveriges Radios Susanne Ljung är nummer 96 på Kings prestigefulla lista. Foto: Olle SporrongSveriges Radios Susanne Ljung är nummer 96 på Kings prestigefulla lista. Foto: Olle Sporrong
Sveriges Radios Susanne Ljung är nummer 96 på Kings prestigefulla lista.  Foto: Olle Sporrong

Hon är mäktigast i svenskt herrmode

Publicerad

En kvinna har störst makt över hur svenska män klär sig. Det framgår av tidningen Kings lista över de 100 mäktigaste i mode-Sverige.

Toppar listan gör Emma Stjernlöf, marknadsansvarig för Adidas i Norden.

– Jag blir väldigt glad, men heller inte jätteförvånad, säger Emma Stjernlöf.

Varje år rankar tidningen King, inriktad på herrmode, de tyngsta svenska makthavarna inom området.

Förra årets etta Mattias Magnusson får 2016 se sig petad från tronen till förmån för en kvinna.

Störst inflytande över svenska mäns garderob har Emma Stjernlöf, marknadsansvarig för Adidas i Norden.

Tidningens motivering är att mode och sport flyter ihop allt mer, och Adidas har gett prov på flera spännande designsamarbeten.

"Lyckats föra samman de här världarna"

– Jag blir väldigt glad, men heller inte jätteförvånad. Det har inte med mig som person att göra, men för några år sedan var det vattentäta skott mellan sport och mode. Jag tycker att det nog är vi på Adidas som lyckats föra samman de här världarna, säger Emma Stjernlöf.

Emma Stjernlöf återvände 2013 till Adidas efter en tvåårig sejour som nordisk kommunikationschef på sökjätten Google,

34-årige Zlatan Ibrahimovic är van att ha tröjnummer tio och vara nummer ett i laget, men på Kings lista är han bara sexa.

På platsen efter landar Filip Tysander, grundare av och vd för klocksuccén Daniel Wellington. Tysander, 31 år, väckte viss uppståndelse då det framkom att han köpt en av Stockholms dyraste lägenheter: en taklägenhet vid centralstationen på 418 kvadratmeter för 104,5 miljoner kronor.

Tätt med stjärn-dj:s

Elva på listan är världs-dj:n Avicii, eller Tim Bergling som han heter. 26-åringen meddelade nyligen att han går i pension, åtminstone från turnélivet.

Plats 16 bebos av den flamboyante stjärnmäklaren Fredrik Eklund, 39 år, känd framför allt från dokusåpan ”Million Dollar Listing New York”.

Aviciis dj-kolleger Steve Angello och Axwell&Ingrosso (duon Axel Hedfors och Sebastian Ingrosso) snurrar på platserna 20 respektive 25.

Börsnoterade modeföretaget MQ:s färgstarka vd Christina Ståhl kniper plats 31, en placering framför prins Carl Philip.

Rykande aktuelle schlagerprofilen Måns Zelmerlöv kommer in på plats 36.

Hockeyikonen Henrik ”Henke” Lundqvist, stjärnmålvakt i New York Rangers och ständigt på sin vakt mot mjäll, tilldelas plats 56 på listan.

Magdalena Ribbing håller stilen bak i fältet

Stilsäkrast är möjligen vett- och etikettsexperten Magdalena Ribbing, som dock får nöja sig med plats 79.

Hans Vestberg, Ericssons vd som inte skäms för ständigt lurande hockeyfrilla, går in på plats 84.

En av de mest kunniga på listan är modeskribenten och programledaren för P1: ”Stil”, Susanne Ljung. Henne rankar King som 96:a.

Sist på listan – men ändå med – är fotbollsexperten Olof Lundh.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen