Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Högsta chefen på Apple besökte Iggesund

Apple-chefen Tim Cook var på blixtvisit på bolagets Stockholmskontor under torsdagen. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim Cook tillträdde som Apples vd 2011, då han efterträdde legendaren Steve Jobs. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Teknikjätten Apples vd Tim Cook var på svensk blixtvisit för att träffa sina samarbetspartners.

Tidningen Metro fick en exklusiv intervju med honom i samband med besöket vid Iggesunds bruk.

– Sverige är väldigt viktigt för oss. Vi har ett eget team här förstås och en stor Apple-community som vi vill göra större, säger Tim Cook till tidningen.

Det var sent på onsdagskvällen som den världsberömde företagsledaren Tim Cook landade i Stockholm för en blixtvisit på svensk mark.

Efter ett kort stopp i huvudstaden fortsatte Cook till det som var det egentliga målet med resan – ett besök på Holmen och Iggesunds bruk i Hälsingland. Anledningen är att företaget tillverkat kartongerna för teknikjättens olika Iphone-modeller i tolv år.

Metros reporter Henrik Ek kunde som enda journalist följa med under besöket och få en exklusiv intervju med Apple-chefen, där Cook passade på att hylla den svenska massatillverkaren.

– Innovationsmässigt och miljömässigt är det här en egen liga, säger Cook.

Cook: Jag såg kreativitet

Varför tror du att Iphone är så stort i Sverige?

– När jag kom till Sverige i går kväll slogs jag av all konst. Jag såg kreativitet. Jag ser människor som uppskattar design. Jag märker det i företagen och människorna som verkar gilla innovation. Och jag tror att vår kärlek till miljön spelar in. Svenskar är väldigt miljömedvetna, säger Tim Cook till Metro.

Han tar även upp problemet med "fake news":

–  Vi har tyvärr appar i vår plattform som sprider fake news. Inte direkt från oss, men i stor utsträckning från sociala medier. Men Apple news kan vara en plattform för nyheter från olika ståndpunkter – det är fantastiskt – men det här med fejknyheter… det är uppenbart ett problem.

Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

 

Tim Cook tillträdde som Apples vd 2011, då han efterträdde legendaren Steve Jobs

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!