Apple-chefen Tim Cook var på blixtvisit på bolagets Stockholmskontor under torsdagen. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅNApple-chefen Tim Cook var på blixtvisit på bolagets Stockholmskontor under torsdagen. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Apple-chefen Tim Cook var på blixtvisit på bolagets Stockholmskontor under torsdagen. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim Cook tillträdde som Apples vd 2011, då han efterträdde legendaren Steve Jobs. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNTim Cook tillträdde som Apples vd 2011, då han efterträdde legendaren Steve Jobs. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim Cook tillträdde som Apples vd 2011, då han efterträdde legendaren Steve Jobs. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Högsta chefen på Apple besökte Iggesund

Publicerad

Teknikjätten Apples vd Tim Cook var på svensk blixtvisit för att träffa sina samarbetspartners.

Tidningen Metro fick en exklusiv intervju med honom i samband med besöket vid Iggesunds bruk.

– Sverige är väldigt viktigt för oss. Vi har ett eget team här förstås och en stor Apple-community som vi vill göra större, säger Tim Cook till tidningen.

Det var sent på onsdagskvällen som den världsberömde företagsledaren Tim Cook landade i Stockholm för en blixtvisit på svensk mark.

Efter ett kort stopp i huvudstaden fortsatte Cook till det som var det egentliga målet med resan – ett besök på Holmen och Iggesunds bruk i Hälsingland. Anledningen är att företaget tillverkat kartongerna för teknikjättens olika Iphone-modeller i tolv år.

Metros reporter Henrik Ek kunde som enda journalist följa med under besöket och få en exklusiv intervju med Apple-chefen, där Cook passade på att hylla den svenska massatillverkaren.

– Innovationsmässigt och miljömässigt är det här en egen liga, säger Cook.

Cook: Jag såg kreativitet

Varför tror du att Iphone är så stort i Sverige?

– När jag kom till Sverige i går kväll slogs jag av all konst. Jag såg kreativitet. Jag ser människor som uppskattar design. Jag märker det i företagen och människorna som verkar gilla innovation. Och jag tror att vår kärlek till miljön spelar in. Svenskar är väldigt miljömedvetna, säger Tim Cook till Metro.

Han tar även upp problemet med "fake news":

–  Vi har tyvärr appar i vår plattform som sprider fake news. Inte direkt från oss, men i stor utsträckning från sociala medier. Men Apple news kan vara en plattform för nyheter från olika ståndpunkter – det är fantastiskt – men det här med fejknyheter… det är uppenbart ett problem.

Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

 

Tim Cook tillträdde som Apples vd 2011, då han efterträdde legendaren Steve Jobs

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen