Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Högre vinst än förra året för Ica-gruppen

Foto: Henrik Isaksson/Ibl-Aop / /ALL OVER PRESS

Ica-gruppen redovisar en vinst före skatt på 1 025 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 961 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade räknat med en vinst före skatt på 995 miljoner kronor, enligt Reuters enkät.

Omsättningen landade på 26 222 miljoner kronor, jämfört med 25 542 miljoner kronor ett år tidigare. Försäljningsökningen berodde framför allt på ökat antal kundbesök medan snittköpen har sjunkit.

Ica bedömer att bolagets svenska butiker tog marknadsandelar i Sverige under det andra kvartalet.

"I Sverige var tillväxten i vår butiksförsäljning fortsatt bra och vi växte enligt preliminära marknadsdata dubbelt så mycket som marknaden i kvartalet", skriver vd Per Strömberg i rapporten.

På den negativa sidan konstaterar bolaget att det haft fortsatta störningar med högre kostnader som följd i logistikdriften i södra Sverige.

Flera nya butiker 2016

Den svenska dagligvarumarknaden växte i det andra kvartalet med 1,0 procent. Antalet nyetableringar för Ica beräknas öka 2016 och totalt planeras 16 nyetableringar ske under året mot 10 under 2015. Fem nya butiker har hittills öppnats 2016 och alla öppnades under andra kvartalet.

"Även detta kvartal visar på en god utveckling för Ica-gruppen. Alla delar av koncernen förbättrar resultatet med undantag för Ica-banken. Speciellt positivt var att vi tog marknadsandelar och att Ica-butikerna i Sverige återigen har haft några månader med riktigt bra försäljningsutveckling. På den negativa sidan kan vi konstatera att vi haft fortsatta störningar med högre kostnader som följd i logistikdriften i södra Sverige", skriver Ica-gruppens vd Per Strömberg i en kommentar.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!