Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M stänger butiker även i Storbritannien

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal.
En stängd H&M-butik i Madrid i Spanien, där man stängt ner hela landet.Foto: KIKO HUESCA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En H&M-butik i New York.Foto: LOUIS LANZANO / POLARIS POLARIS IMAGES

Den svenska klädjätten H&M stänger alla sina butiker i Storbritannien.

Det rör sig om drygt 300 stycken.

”De senaste veckorna saknar motstycke”, skriver bolaget på sin hemsida.

Coronavirusets framfart i världen får stora konsekvenser för världsekonomin och för företagen.

Det svenska klädbolaget H&M har tidigare beslutat sig för att masstänga flera av sina butiker. Den 17 mars skrev till exempel bolaget i ett pressmeddelande att man stänger alla sina 460 butiker i Tyskland, på grund av myndighetsbeslut i landet.

H&M:s stängda klädbutiker

Samtidigt kom beslutet att man stänger 590 butiker i USA, 96 i Kanada och alla butiker i Portugal och Belgien i minst två veckor.

Då hade H&M redan stängt, eller var på väg att stänga, sina verksamheter i en rad länder. Bland annat Schweiz, Grekland, Slovakien, Litauen, Peru, Ukraina, Filippinerna, Malaysia och Cypern, liksom Spanien och Italien.

Däremot har man öppnat upp 500 av totalt 516 butiker igen i Kina.

Nu har stängningsbeslutet även spridit sig till Storbritannien.

Drygt 300 butiker stängs tillfälligt i landet från och med i dag, lördag, enligt flera medier.

”De senaste veckorna saknar motstycke. Vi har jobbat hårt för att fatta rätt beslut under svåra omständigheter och vi hoppas att vi har gjort rätt så här långt”, skriver H&M på sin hemsida, uppger Dagens industri.

Stänger i två veckor i Storbritannien

Butikerna stängs till att börja med i två veckor, därefter beslutar bolaget om stängningen ska fortsätta eller inte.

Beskedet i Storbritannien kommer efter att landets premiärminister Boris Johnson sagt att i princip allt – kaféer, restauranger, gym och pubar – måste stänga i landet.

Än så länge är H&M-butikerna öppna i Sverige.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!