Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

H&M planerar att stänga fem butiker i Sverige

H&M stänger fem butiker i Sverige. Foto: EPA

Fem svenska H&M-butiker stänger under 2019, skriver branschtidnigen Market.

Två av butikerna finns i Malmö.

De butiker som drabbas verkar enligt Market bli butiken i Sickla i Stockholm, Köping, Hyllinge och butikerna i Caroli och köpcentret Entré i Malmö.

– I en bransch där kundströmmingar och shoppingvanor förändras behöver vi kontinuerligt optimera vår butiksportfölj, säger H&M:s presskontakt Petra Buchinger till Market.

Hon menar vidare att modeföretaget planerar sex nyöppningar och ombyggnationer på okända platser under 2019.

I slutet av juni berättade Market och Svenska Dagbladet att antalet nya butiker blir runt 130 stycken för 2019, vilket är 45 färre än vad som tidigare kommunicerats.

För att anpassa utbudet till den mer nät-baserade marknaden bantar företaget sitt butiksutbud i Tyskland och Sverige, skriver SvD. Enligt den senaste årsredovisningen satsar man i stället främst på marknader utanför Europa.

Enligt den senaste årsredovisningen har H&M-gruppen totalt 175 butiker i Sverige. Med de planerade stängnigarna skriver de att antalet butiker i Sverige trots allt kommer bli tre fler till antalet under 2019.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!