Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M på väg falla under 200-gränsen

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Storbanken Goldman Sachs har sänkt sina estimat för klädjätten H&M:s tredje kvartal.

Riktkursen dras ner från 215 till 200 och är på väg under den magiska 200-gränsen. 

Uppgifterna kommer från en analys av investmentbanken, enligt Dagens Industri

Investmentbanken Goldman Sachs har dragit ned sitt estimat för H&M:s totala försäljningstillväxt i det tredje kvartalet från 8,2 till 4,3 procent.

Enligt Dagens Industri menar baken att det reflekterar en stillastående klädmarknad i Tyskland, nedåtgående marknader i Kina och USA, samt den generella prissänkningen under den pågående reasäsongen. 

Under dagen har kursen på börsen gått ner en procent för klädjätten, och rört sig kring den magiska 200-gränsen. Börsen i sin helhet har under dagen gått upp drygt en  halv procent. 

Stefan Persson, huvudägare i företaget har köpt aktier i HM för minst fem miljarder kronor.  Familjen Persson äger nästan 40 procent av företaget.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!