Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M-gruppens nya vd: ”Jag gillar det enkla”

Se intervjun med H&M-gruppens nya vd Helena Helmersson.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Helena Helmersson är H&M:s sjätte vd och basar för världens näst största klädbolag. I en intervju med Di Weekend berättar hon om utmaningarna i Coronakrisen och hennes tro på en hållbar affärsidé. 

– Hela den här krisen har gjort vissa saker tydligare. Digitaliseringen är av ännu större vikt nu, precis som med hållbarhet. Det känns otroligt viktigt för oss att fortsätta leda industrin mot en hållbar framtid, säger Helena Helmersson, vd för H&M-gruppen, till Di Weekend. 

Hållbarhet högt på agendan

År 1997 började Helena Helmersson sin första arbetsdag på H&M. I dag, 23 år senare, är hon vd för hela H&M Group, världens näst största modebolag med en omsättning på 232,8 miljarder kronor under 2019.  

Under åren har hon haft flera olika tjänster inom företaget, bland annat som hållbarhetschef. Till Di Weekend säger hon att hon tror på möjligheten att skapa en hållbar affärsidé och hon delar inte synen på att H&M associeras med snabb konsumtion och ett snabbt mode.

– Affärsidén är att kombinera mode, pris, kvalitet och hållbarhet. Det vi står för är att göra det möjligt för många människor, oavsett plånbok, att uttrycka sig genom mode och design, säger hon till DI Weekend. 

Helena Helmersson säger att bolaget jobbar mycket med att hitta nya typer av hållbara inkomstflöden. Som till exempel att laga plagg, hyra ut kläder och ingå samarbeten med andra företag.

Vad tycker du om svenskt mode? 

– Jag gillar det enkla och cleana modet. Jag har några plagg som inte är H&M-gruppen men en stor majoritet i min garderob kommer från just de varumärkena, säger Helena Helmersson till Di Weekend.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!