Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M-chef: ”Kanske inte jobba här om du har barn”

Foto: BJÖRN LANGSEM/DAGBLADET
Foto: Björn Langsem/Dagbladet

H&M i Norge kritiseras för agerande mot en anställd, Siren Eliassen, 24.

Tillbaka från mammaledighet ville företaget att hon skulle gå ner till deltid.

Siri ifrågasatte detta och sökte jobb i en annan H&M-butik.

Där förklarade den som skötte intervjun att hon ”kanske inte borde välja att jobba inom H&M om hon har barn”.

– Jag tänkte bara – oj kan man verkligen säga så, berättar Siren Eliassen för Dagbladet. 

Tvisten mellan H&M och Siri har blivit mycket uppmärksammad i Norge. Kritikerna menar att klädjätten diskriminerat en småbarnsmor.

24-åriga Siren Eliassen hade heltidsjobb på H&M i köpcentret Oslo City och trivdes bra. Sedan blev hon med barn och tog ut sin mammaledighet. Men när det var dags att komma tillbaka till jobbet blev det problem.

Arbetstiderna hade lagts om så att att Siren skulle börja 07.00. Eftersom förskolan öppnar först 07.30 var det omöjligt.

”Som att tala till en vägg”

Siren frågade om hon kunde få andra arbetstider, men enligt näringslivssajten Børsen som skrivit om fallet, löd svaret från H&M då:

– Du borde gå ner på deltid i stället.

Det var ingen bra lösning för Siren Eliassen som behöver en heltidslön. Hon föreslog flera olika lösningar.

Siren Eliassen, 24, mådde dåligt av beskedet.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / Dagbladet

– Men det var som att mötas av en vägg, säger hon.

Istället sökte hon jobb i en annan H&M-butik i Oslo. Under anställningsintervjun berättade hon om sin situation som småbarnsmamma med tanke på arbetstiderna.

– Då fick jag till svar från en av de som intervjuade mig: ”Kanske du inte borde välja att jobba på H&M om du har barn? Jag tänkte bara ”oj, kan man verkligen säga så”. Det framstod som väldigt oprofessionellt, uppger Siren för Børsen.

”Vi kan bara beklaga”

Hon mådde dåligt av situationen och var tidvis sjukskriver under hösten. Nu erkänner H&M att man begått fel på flera punkter i Sirens fall. Bland annat kommentaren vid anställningsintervjun.

– Vi kan bara beklaga och be om ursäkt. Som situationen beskrivs stämmer det inte med våra värderingar och riktlinjer, säger Kristin Fjeld, kommunikationschef vid H&M Norge. Hon tillägger:

– En stor del av våra anställda har barn, och det är något vi upplever som positivt på många sätt.

Siren jobbar nu 20 procent i H&M men hoppas få heltid.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / Dagbladet

Enligt kommunikationschefen försöker man nu hitta en lösning som funkar för både Siren och företaget. 

24-åringen har fått mycket stöd i sin kamp. Tills vidare jobbar hon 20 procent i butiken. Hon hoppas få tillbaka sin heltid med ett schema som får vardagspusslet att gå ihop.

”Det är som en sekt”

I boken ”The big boss” om H&M:s storägare och ordförande Stefan Persson beskrev journalisterna Erik Palm och Jonas Alsgren en sektliknande företagskultur och osäkra anställningsvillkor på H&M i Sverige.

Bokens författare använder också en ”mullvad” som arbetade på H&M i några dagar. Hon kommer till en arbetsplats där ”allt mäts i tid”, där man blir inringd med kort varsel och där arbetsledaren skriker på de anställda att öka takten.

Boken ”The big boss” om H&M-ägaren Stefan Persson kom ut i december i fjol.

– Det är som en sekt. Om man ska vara kvar på H&M ska man bara säga ja och hålla med de som bestämmer, säger en inköpsassistent på huvudkontoret som citeras i boken.

Andra intervjuade har däremot positiva erfarenheter av den starka sammanhållningen på H&M. Klädjättens Sverigechef Filip Ekvall hävdar att bilden som ges i boken är onyanserad.

– Det är en bild jag inte kan känna igen mig i, kommenterade Filip Ekvall i Expressen. 

TV: H&M-chefer samlade privat info om anställda

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!