modellen. Kate Moss är illa ute efter att tidningar publicerat bilder på henne när han knarkar. Nu riskerar hon att bli stämd av uppdragsgivaren H&M.
modellen. Kate Moss är illa ute efter att tidningar publicerat bilder på henne när han knarkar. Nu riskerar hon att bli stämd av uppdragsgivaren H&M.

H&M-ägaren vill dra Kate Moss inför domstol

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. H&M sparkade Kate Moss efter kokainskandalen.
Nu kan ärendet gå till domstol.
- Vi undersöker möjligheten att kräva skadestånd, säger H&M:s ägare Stefan Persson till Expressen.
H&M sparkade sin modell Kate Moss efter att Daily Mirror publicerat bilder som visar hur brittiskan använder kokain. Moss var H&M:s modell för en kommande, mycket uppmärksammad, höstkollektion designad av Stella McCartney. Nu måste Moss ersättas av en ny modell. H&M:s ordförande och huvudägare Stefan Persson avslöjar nu att man tittar på möjligheten att få igen pengar man förlorat på grund av Kate Moss kokainskandal. - Vi undersöker möjligheten att kräva skadestånd, säger Persson. Direktören. Stefan Persson har personligen varit engagerad i knarkskandalen.

På väg att söka vård

H&M-chefen har personligen varit engagerade i ärendet sedan skandalen Moss var ett faktum. En del kritiker hävdar att H&M reagerade långsamt på nyheten om Kate Moss missbruk. Men det tillbakavisas av Stefan Persson. - Redan på lördagen bestämde vi att dra oss ur, säger Persson. Kate Moss är på väg tillbaka till England för att söka vård på behandlingshemmet Priory. Den senaste tiden har hon gömt sig på hotell i New York. - Hon fick till slut nog av att häcka på hotell, säger en vän i News of the World. Supermodellen planerar att tala ut om sitt missbruk på tv. Michael Parkinson på brittiska tv-kanalen ITV och amerikanska pratprogramvärden Oprah Winfrey uppges vara Kate Moss förstahandsval. - Om hon ska säga förlåt så vill hon göra det bland människor som visar henne respekt, säger en källa i Daily Mirror. Moss ger sällan intervjuer. - Hon är livrädd för att vara med i tv, men hon känner att hon inte har något val längre.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen