Tvillingtornen uppfördes på Kungsgatan och stod färdiga i mitten av 1920-talet – som Sveriges första skyskrapor. Foto: / OKÄNDTvillingtornen uppfördes på Kungsgatan och stod färdiga i mitten av 1920-talet – som Sveriges första skyskrapor. Foto: / OKÄND
Tvillingtornen uppfördes på Kungsgatan och stod färdiga i mitten av 1920-talet – som Sveriges första skyskrapor.  Foto: / OKÄND
Lokalen som Samsung hyr brer, enligt Fastighetsvärlden, ut sig över 225 kvadratmeter butiksyta Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNLokalen som Samsung hyr brer, enligt Fastighetsvärlden, ut sig över 225 kvadratmeter butiksyta Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Lokalen som Samsung hyr brer, enligt Fastighetsvärlden, ut sig över 225 kvadratmeter butiksyta Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Slår Apple: Här öppnar Samsungs superbutik

Publicerad

Samsung öppnar sin första Sverigebutik i Norra Kungstornet – Sveriges första skyskrapa. 

Den koreanska elektronikjätten har skrivit under hyresavtalet, enligt tidningen Fastighetsvärlden. 

Därmed hann de före huvudkonkurrenten Apple om att öppna i centrala Stockholm. 

Det är tidningen Fastighetsvärlden som berättat att Samsung Electronics, tecknat hyreskontrakt för bolagets första Sverigebutik i Norra Kungstornets lågdel. 

Men byggnaden och dess tvillingtorn, Södra Kungstornet, reser sig hela 17 våningar över marken. 

LÄS MER: Samsungs succéresultat – slår nytt vinstrekord

Samsung satsar med nya butiken på "Internet of Things"

Tvillingskraporna uppfördes på Kungsgatan och stod färdiga i mitten av 1920-talet – som Sveriges första skyskrapor. 

Lokalen som Samsung hyr brer, enligt Fastighetsvärlden, ut sig över 225 kvadratmeter butiksyta. 

Butiksytan kommer användas för att saluföra Samsungs produkter, med fokus på mobiltelefoner och IOT, Internet of Things.  IOT, "Sakernas internet", berör de allt fler saker som är uppkopplade mot internet, som bilar, ugnar och kanske om några år människor – med hjälp av ett chip i hjärnan. 

LÄS MER: Nya Iphone kan ha största skärmen hittills

Samsung hinner före Apple med butik i centrala Stockholm

Norra Kungstornet kontrolleras av det privatägda bolaget Centrumfastigheter, berättar Fastighetsvärlden, som bildades 1945. 

Butiken planeras öppna i vår och Samsung hinner då före huvudkonkurrenten på smarttelefonmarknaden, Apple, med att öppna butik i centrala Stockholm. Apple har sedan tidigare en butik i Täby centrum – men Samsungs beslut ses som en framgång för centrumhandeln i kapprustningen med externa köpcentra som Mall of Scandinavia, Kistagallerian och Nacka Forum. 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen