Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helenes nya plan efter ”Lyxfällan” – dejta i tv

”När man lever efter en budget ser jag på kontot att det ger resultat. Då får man kraft av det. Det är kul att spara pengar”, säger Helene. Foto: Privat
Helene ser ljust på framtiden. ”Jag är positiv i alla lägen. Inget blir bättre av att man gräver ner sig”, säger hon. Foto: Privat
En sak Helene har sparat in på är kaffe på stan. I stället för att köpa takeaway-kaffe går hon till kyrkan med sin egen mugg, där det är gratis. Foto: TV3

Tv-profilen Helene, 46, från ”Ullared” fick hjälp med sin ekonomi i ”Lyxfällan”. 

Nu saknas bara kärleken, säger hon.

Den hoppas fyrabarnsmamman hitta i ett annat tv-program:

– Jag tänker söka till ”Ensam mamma söker”, berättar Helene.

Helene från Skara är känd som glamourshoppare i tv-programmet ”Ullared” i kanal 5 – där hon har medverkat sju gånger. Men även om hon fortfarande åker till Gekås då och då har hennes shopping numera bytts ut mot en strikt budget.

Förändringen kom i och med ”Lyxfällan”.

Helene syntes i programmet, som sänds i TV3, på tisdagskvällen. Men det spelades in redan i början av oktober, så Helene har nu haft några månader på sig att anpassa sig till sitt nya liv och följer fortfarande den budget hon fick.

 

Helenes nya ekonomi efter ”Lyxfällan”

Inför programmet hade Helene en sammanlagd skuld på närmare 70 000 kronor, och gick back 11 500 kronor i månaden.

Nu har hon sakta men säkert börjat betala av sina skulder och få ordning på sin ekonomi. Även om hon medger att hon tummar på budgeten då och då.

– Det blir svårare och svårare att hålla den men jag har ändå varit väldigt duktig om jag får säga det själv. Jag trodde det skulle vara svårare, säger Helene.

Helenes bästa tips till andra är att tänka positivt och inte ”deppa ihop”, att inte skämmas och att våga be om hjälp med problemen. Foto: TV3

Hon fortsätter:

– Men det är klart jag har fuskat lite grann, till exempel på helgerna med barnen.

Det är också det svåraste med en stram budget, enligt Helene: att säga nej när barnen ber om saker. Det har hon sällan gjort tidigare.

 

Besöker fortfarande Ullared

– Men jag har sparat så mycket att jag kommer fortsätta använda den här budgeten som en mall. Jag är jättetacksam, jag tror jag är Lyxfällans mest tacksamma deltagare någonsin, säger Helene och skrattar.

– Och jag försöker säga till barnen att det är bra att mamma sparar pengar, det gynnar dem längre fram.

I horisonten finns till exempel en resa till Spanien, som Helene har lovat sina barn.

Hur går det med Ullared då, åker du dit fortfarande?

– Ja det är klart. Men det blir inte så ofta.

Helene (till höger) älskar att shoppa och är känd från tv-programmet ”Ullared”.

Helene och hennes väninnor var till exempel på plats i vintras när ”Ullared” spelade in sin julspecial. Men då handlade hon inte för sina egna pengar, utan åt sin mamma och syster.

– Men jag kan erkänna att jag köpte en enda grej till mig själv och det var en topp för 29 kronor, säger hon.

 

Letar efter jobb – och kärlek

Trots att Helenes ekonomi nu är betydligt bättre än för några månader sen saknar hon fortfarande ett jobb. Mot slutet av ”Lyxfällan” skulle Helene provjobba på en restaurang, men hon blev inte erbjuden heltid.

– Och jag behöver ett heltidsjobb. Jag söker jobb hela tiden, men man är inte attraktiv på arbetsmarknaden som fyrabarnsmamma.

Enligt Helene själv saknas också en kärlek. Och den hoppas hon kunna hitta i nästa säsong av tv-programmet ”Ensam mamma söker” i TV3.

– Jag har blivit uppmanad att söka och det ska jag absolut göra.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!