Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harvey Weinsteins bolag går i konkurs

Harvey Weinsteins sorti från bolaget hjälpte inte – det har fortsatt gå dåligt sen #metoo drog i gång.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Den skandalomsusade producenten Harvey Weinsteins bolag går i konkurs, uppger Bloomberg.

Weinstein company har lämnat in en konkursansökan.

Bolaget har förlorat en drös med kunder sedan grundaren anklagades för sexuella trakasserier av ett flertal kvinnor.

Anklagelserna om att producenten Harvey Weinstein hade sexuellt trakasserat och våldtagit flera kvinnor i filmbranschen blev startskottet för den internationella #metoo-rörelsen.

Sedan dess har det produktionsbolag Weinstein grundade, Weinstein company, förlorat kunder i rask takt. Ända sedan i oktober har bolaget försökt undvika konkurs – men nu går det inte längre.

 

LÄS MER: New Yorks statsåklagare stämmer Weinsteins bolag 

 

Ingen försäljning av Weinstein company

Samtalen om en eventuell försäljning har strandat och nu har produktionsbolaget lämnat in en ansökan om konkurs, skriver Bloomberg.

Det var en grupp investerare, med bland andra Maria Contreras-Sweet och Ron Burkle, som var intresserade av att köpa Weinstein company – för 500 miljoner dollar. Det motsvarar drygt fyra miljarder kronor. Nu skyller produktionsbolaget på investerarna att försäljningen inte blir av.

 

LÄS MER: Goldman Sachs skriver ned värdet på sin aktiepott i Weinstein Company 

 

Beklagar för de anställdas skull

"Samtidigt som vi djupt beklagar att era handlingar har lett till olyckliga konsekvenser för våra anställda, våra fordringsägare och eventuella offer, kommer vi nu att gå vidare med styrelsens enda alternativ för att maximera företagets återstående värde: en ordentlig konkursprocess", skriver bolaget i ett mejl till Contreras-Sweet och Burkle enligt Bloomberg.

 

LÄS MER: Anklagelserna mot Harvey Weinstein – det här har hänt 

 

Weinstein company ligger bakom bland annat filmerna The king's speech, och Inglourious basterds, och tv-showen Project runway.

Weinstein själv sparkades från företaget han var med och grundade i samband med att skandalen rullades upp.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!