Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här säljer kvinnorna sex vid Strandvägen

På dagarna är det lugnt på Strandvägen. Östermalmarna äter lunch eller slinker in på Svenskt Tenn för att shoppa. På nätterna samlas prostituerade kvinnor här, utanför Dramaten, och säljer sex.Foto: OLLE SPORRONG

På dagen är det exklusiva Östermalmskvarteret fyllt av affärsmän, restaurang- och cafégäster. På parkeringsplatserna står Ferraris, Porschar och Bentleys.

På natten kommer de prostituerade – västafrikanska kvinnor i 20-årsåldern – fram och går från Strandvägen till Stureplan och erbjuder sex och massage.

Ligor som hotar med voodooförbannelser tvingar dem att sälja sina kroppar.

– Vi kan gå hem till mig och ha sex. Det kostar 1 000 kronor, säger en av kvinnorna till Expressens reporter.

Expressen Premium

Läs Expressen Premium gratis till höstlovet

Erbjudande: Expressen Premium gratis till och med den 25 oktober. Därefter 69 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid, säg upp online när du vill.

Genom att klicka på “Ja tack - starta min gratisperiod” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Så bestraffas kvinnorna som har försökt fly från Nordkorea

Vittnesmålen från fånglägren • Gravida blir slagna • Sexuellt våld

De slutade jobba vid 40 – lever nu på sparpengar

Oskar och Maribel sparade och sa upp sig med unik metod

”The Swede” dömdes till döden för mord i New York

Den osannolika historien om Gunnar Jansson från Malmö