Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Lyxfällan”-fallet får Patrick att gråta i TV

Patrick Grimlund blev så rörd att han började gråta.Foto: TV3
Patrick Grimlund och Letinja kom nära varandra.Foto: TV3
Letinja, 23, har stora skulder.Foto: TV3

Letinja, 23, har enorma skulder och har nu sökt hjälp i ”Lyxfällan”.

När hennes mamma talar till henne under kvällens avsnitt blir programledare Patrick Grimlund så rörd att han börjar gråta.

– Jag kunde gå in i känslan att: ”Tänk om det här var min dotter”, säger han till Expressen.

Under den här veckans avsnitt av ”Lyxfällan” på TV3 möter vi Letinja, 23, från Östersund. Varje månad har hon en inkomst på drygt fyra tusen – men trots det lägger hon varje månad stora belopp på smink, fest och utemat.

Hon hade en egen lägenhet, men efter att ha ignorerat fem hyror i rad blev hon vräkt. Då fick hon flytta hem till sin mamma, mot löfte om att hon skulle betala tre tusen kronor i månaden för hyra och mat. Men under det år hon bott hemma har hon bara betalat 1 600 kronor vid två tillfällen.

För att bekosta sina utgifter har hon valt att ta stora lån. Något som nu bidragit till att hon går back över 28 000 kronor i månaden. Nu har hon sökt hjälp från Patrick Grimlund och Magnus Hedberg i ”Lyxfällan”.

Patrick Grimlund rörs till tårar

Kvällens avsnitt bjuder på starka känslor. Under programmet sitter Letinja och programledaren Patrick Grimlund i en biograf, där Letinjas mamma kommer in och berättar att hon fått nog. Att Letinja nu måste börja försöka klara sig själv.

Något som får både Letinja och Patrick Grimlund att börja gråta.

– Hon var en väldigt fin tjej och det var en extremt tuff situation även för mamman. Hon ställde upp för sin dotter i vått och torrt och det var rörande, sorgligt och fint på en och samma gång, säger Patrick Grimlund till Expressen.

Ensamstående mamma

Han berättar att det främst var relationen mellan Letinja och hennes mamma som berörde honom.

– Jag växte själv upp med en ensamstående mamma som slog knut på sig själv för mig och min syster. Det var mycket igenkänning, säger han och fortsätter:

– Jag är känslomänniska. När jag är arg märks det tydligt och när jag blir rörd så märks det också tydligt.

Under programmet så försöker Patrick Grimlund och Magnus Herdberg försöker hjälpa Letinja genom att fixa arbetsintervjuer.

– Hon ville verkligen få till en förändring, säger Patrick Grimlund.

Fotnot: ”Lyxfällan” sänds klockan 20.00 på TV3 på torsdagen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!