Patrick Grimlund blev så rörd att han började gråta. Foto: TV3Patrick Grimlund blev så rörd att han började gråta. Foto: TV3
Patrick Grimlund blev så rörd att han började gråta. Foto: TV3
Patrick Grimlund och Letinja kom nära varandra. Foto: TV3Patrick Grimlund och Letinja kom nära varandra. Foto: TV3
Patrick Grimlund och Letinja kom nära varandra. Foto: TV3
Letinja, 23, har stora skulder. Foto: TV3Letinja, 23, har stora skulder. Foto: TV3
Letinja, 23, har stora skulder. Foto: TV3

”Lyxfällan”-fallet får Patrick att gråta i TV

Publicerad

Letinja, 23, har enorma skulder och har nu sökt hjälp i ”Lyxfällan”.

När hennes mamma talar till henne under kvällens avsnitt blir programledare Patrick Grimlund så rörd att han börjar gråta.

– Jag kunde gå in i känslan att: ”Tänk om det här var min dotter”, säger han till Expressen.

Under den här veckans avsnitt av ”Lyxfällan” på TV3 möter vi Letinja, 23, från Östersund. Varje månad har hon en inkomst på drygt fyra tusen – men trots det lägger hon varje månad stora belopp på smink, fest och utemat.

Hon hade en egen lägenhet, men efter att ha ignorerat fem hyror i rad blev hon vräkt. Då fick hon flytta hem till sin mamma, mot löfte om att hon skulle betala tre tusen kronor i månaden för hyra och mat. Men under det år hon bott hemma har hon bara betalat 1 600 kronor vid två tillfällen.

För att bekosta sina utgifter har hon valt att ta stora lån. Något som nu bidragit till att hon går back över 28 000 kronor i månaden. Nu har hon sökt hjälp från Patrick Grimlund och Magnus Hedberg i ”Lyxfällan”.

Patrick Grimlund rörs till tårar

Kvällens avsnitt bjuder på starka känslor. Under programmet sitter Letinja och programledaren Patrick Grimlund i en biograf, där Letinjas mamma kommer in och berättar att hon fått nog. Att Letinja nu måste börja försöka klara sig själv.

Något som får både Letinja och Patrick Grimlund att börja gråta.

– Hon var en väldigt fin tjej och det var en extremt tuff situation även för mamman. Hon ställde upp för sin dotter i vått och torrt och det var rörande, sorgligt och fint på en och samma gång, säger Patrick Grimlund till Expressen.

Ensamstående mamma

Han berättar att det främst var relationen mellan Letinja och hennes mamma som berörde honom.

– Jag växte själv upp med en ensamstående mamma som slog knut på sig själv för mig och min syster. Det var mycket igenkänning, säger han och fortsätter:

– Jag är känslomänniska. När jag är arg märks det tydligt och när jag blir rörd så märks det också tydligt.

Under programmet så försöker Patrick Grimlund och Magnus Herdberg försöker hjälpa Letinja genom att fixa arbetsintervjuer.

– Hon ville verkligen få till en förändring, säger Patrick Grimlund.

Fotnot: ”Lyxfällan” sänds klockan 20.00 på TV3 på torsdagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen