Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får alla anställda en extra månadslön

2015 var ett bra år för webbutiken Partykungen. Nu får alla anställda en extra månadslön – som tack för ett väl utfört arbete.
Foto: Partykungen
"Vi dubblar upp lönen i december för att tacka alla medarbetare för de insatser de gjort under året", säger vd:n Joel Svensson.
Foto: Partykungen

2015 var ett bra år för webbutiken Partykungen.

Nu får alla anställda en extra månadslön – som tack för ett väl utfört arbete.

– Det var inte så många som hade förväntat sig det, berättar vd Joel Svensson.

De anställda på Partykungen.se får en härlig julklapp av sina chefer.

På december månads lönespecifikation finns inte bara en månadslön – utan två.

– Vi dubblar upp lönen i december för att tacka alla medarbetare för de insatser de gjort under året. Vi är väldigt tacksamma för det, säger Joel Svensson, vd och grundare av företaget.

Anledningen till julklappen är att företaget under året gjort ett bra ekonomiskt resultat. Efter skatt gjorde de en vinst på 5,1 miljoner, vilket Gefle Dagblad också skrivit om.

– Jag tycker att man ska dela med sig av vinsten om man gör vinst, säger Joel Svensson.

Var det inte lockande för dig att ge dig och företagsledningen en extra stor bonus i stället?

– Det sägs att man ska tänka på aktieägarna, men i vårt fall är vi bara två... Vi har en bra, normal, lön och det skulle inte göra oss gladare. De ger våra 20 anställda mycket mer glädje.

Inspiration från Ikea

Reaktionen bland de anställda när beskedet kom på ett personalmöte i veckan var väldigt positivt.

– Det är klart. Det var inte så många som hade förväntat sig det, säger Joel Svensson.

Han berättar att inspirationen till bonusutbetalningen delvis kommer från Ikea, där grundaren Ingvar Kamprad har en tradition av att dela med sig till sina anställda.

I år sattes till exempel 14 000 kronor extra av till pensionen för alla medarbetare på Ikea i Sverige.

– Det är vårt sätt att säga tack till våra medarbetare för deras lojalitet och för deras insats till Ikeas framgångar, sa Karin Bergman, HR-chef för Ikea Sverige i ett pressmeddelande.

"Kämpigt med små marginaler"

Utöver det finns ytterligare ett bonussystem som baseras på varuhusets prestation. Det höjer motivationen bland de anställda, säger Johan Hagman som är ordförande för Handelsanställdas centralfackliga grupp inom Ikea.

– Vi är säljare. Om vi säljer mer får vi mer i bonus. Det gör att vi presterar bättre på jobbet vilket gynnar både företaget och oss.

Branschorganisationen Svensk handel ser dock att bonusutbetalningar i branschen är ovanligt.

– I stora delar av branschen har man det kämpigt med små marginaler. Vår generella bild är att man har väldigt begränsade möjligheter till att dela ut bonus, säger Markus Friberg, presschef för Svensk handel.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!