Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är tre av Leif GW Perssons lyckade aktieklipp

I veckan introducerades Terranet på First north och sedan dess har aktierna ökat rejält i värde. Leif GW Persson är en av de som investerat i aktier hos bolaget. Foto: OLLE SPORRONG
Aktier hos SAS har varit en lyckad investering för GW.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Kriminologiprofessorn och författaren Leif GW Persson är en klippa på att investera. Det visar en genomgång som Dagens Industri som tittat hans aktieportfölj. 

Det var i tisdags som Lundabolaget Terranet introducerades på First north som är en aktiehandelsplats. Då hade den en emissionskurs på 13 kronor. Under torsdagen hade den stigit till 25,4 kronor.

Inför debuten hade Leif GW Persson investerat aktier i bolaget och är nu en av dem och som kunnat skatta sig lycklig genom den gynnsamma investeringen.

Nu har Dagens Industri gått igenom kriminologiprofessorns aktieportfölj och hittat flera lyckade investeringar för deckarförfattaren. 

Har aktier i flera bolag

Genom Leif GW Persson AB äger professorn aktier i flera andra bolag, skriver tidningen.

Bland de lycksamma affärerna finns hans aktieinnehav i First North-listade e-handelsbolaget Footway som enligt Dagens Industri har klättrat med över 31 procent sedan i början av 2017. 

En annan lyckad investering är aktier hos SAS som har klättrat med omkring 15 procent.

Trots framgångarna vill inte Leif GW Persson prata om sina investeringar. 

– Jag vill inte prata om sådant, jag tycker det handlar om min privatekonomi, säger Leif GW Persson. 

Utöver aktier hos SAS, Footway och Terranet har Leif GW Persson aktieinnehav hos bland annat Akelius, Klövern och Sobi, skriver Dagens Industri. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!