Foto: Kacper Pempel
 Foto: Kacper Pempel

Här är topparna som trotsar börsraset

Publicerad
Uppdaterad
Börsraset oroar många sparare - men det finns de som försöker göra sig en hacka.
Enligt DI.se finns det flera finanstoppar som trotsar börsfallet för att tjäna miljonbelopp.
Bland annat har Fredrik Lundberg köpt aktier för runt 35 miljoner kronor i företag där han själv sitter i styrelsen.
Stockholmsbörsen har fallit mycket i år och dök i dag med 2,2 procent - efter att ha sjunkit hela 5,2 procent i måndags.
Fast det är inte alla som är oroliga - en del finanstoppar utnyttjar läget till att tjäna en hacka.
De låga kurserna kan göra det lönsamt att köpa och enligt DI.se är det flera finanstoppar som gjort större inköp i sina egna bolag på sistone.
Eniros ordförande Lars-Johan Jarnheimer har handlat aktier i företaget för mellan 300 000 och 400 000 kronor.

Tjänade 400 000

Erik Mitteregger - med styrelsepost i Investment AB Kinnevik har köpt en jättepost i Stenbecksbolaget för cirka 2,3 miljoner.
Finansmannen Fredrik Lundberg har ökat sina innehav i flera företag som han sitter i styrelsen för. Enligt DI.se har han handlat för svindlande 35 miljoner kronor.
Lukas Lundin köpte på måndagen aktier i Lundin Mining för knappt 3 miljoner. Enligt DI.se ska han på tisdagen ha tjänat hela 400 000 kronor på affären.
Enligt DI.se är dessutom aktiviteten bland börsens insiders rekordhög - och flera chefer köper in sig i sina egna bolag.
- Inte sedan hösten 2008 har insiders köpt så här mycket under en sammanhängande period. Och vi har aldrig tidigare sett så många vd:ar köpa i sina bolag som nu, säger Erik Lidén, vd för Scientia och ekonomie doktor till tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen