Paris är störst på Airbnb, enligt Le Parisien. Foto: / Morgane Cabella
Paris är störst på Airbnb, enligt Le Parisien. Foto: / Morgane Cabella

Här är staden som är populärast på Airbnb

Publicerad

Airbnb har blivit allt populärare i mängder av städer de senaste åren.

Vilket resmål som är allra populärast?

Den franska huvudstaden Paris, skriver TT.

På den populära sajten Airbnb förmedlar privatpersoner semesterbostäder världen över. I allt från Los Angeles till Köpenhamn går det hitta alternativ till de sedvanliga hotellen.

Nu visar en granskning från den franska tidningen Le Parisien, som TT hänvisar till, att det främsta besöksmålet på sajten är en av världens största turiststäder: 

Paris.

 

LÄS MER: Sophia drabbad av Airbnb-bedragare 

 

Paris populärast på Airbnb

Enligt granskningen är den franska huvudstaden Airbnb:s främsta besöksmål – staden förekommer i 60 000 annonser på sajten. Frankrike är också land nummer två på Airbnb, efter USA, skriver TT.

Trots detta får inte den franska staten in några större skatteintäkter från Airbnb-uthyrning. Bara drygt 90 000 euro, cirka 865 000 kronor, under 2016. Bolaget är skrivet på Irland – där bolagsskatten är lägre.

 

LÄS MER: Storstäderna som vill bromsa Airbnb 

 

Även Google är skrivet på Irland. Förra veckan skrev Dina Pengar, med hänvisning till Breakit, om hur sökjätten undkommer en miljard i skatt i Sverige på grund av sitt säte i Irland.

Frankrike har tidigare stämt Google för att bolaget betalat för lite i skatt i landet, men man förlorade fallet i domstol.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen