Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är säljs Iphone billigast – och dyrast

Foto: Kiichiro Sato / AP TT NYHETSBYRÅN

Priset på en Iphone varierar stort beroende på var i världen du köper den.

I det billigaste landet kostar den inte ens 4 000 kronor.

Men i det dyraste landet kostar den nästan 900 000, visar en ny rapport från Linio.

Det är den latinamerikanska webbutiken Linio som varje år presenterar rapporten Technology Price Index. De har tagit fram information om hur mycket en Iphone kostar i 71 olika länder.

Enligt rapporten kostar en Iphone i Sverige drygt 570 dollar, vilket motsvarar ungefär 5 100 kronor. Sverige hamnar därmed på nittonde plats.

Det land som toppar listan är Angola i sydvästra Afrika. Där kostar en Iphone endast 3 594 svenska kronor. Silvermedaljongen går till Japan, där det går att köpa en telefon för 3 698 kronor. Tredje billigast i världen är Kina, där den kostar 4 209.

 

LÄS MER: Här är de nya ryktena om den nya Iphonen

 

Men det är inte alla som har möjlighet att åka till Angola, Japan eller Kina. Då går det i stället att åka till landet som kammar hem fjärdeplatsen, och som också ligger betydligt närmare oss. I Finland kostar en Iphone 4 255 kronor, vilket gör att vårt grannland hamnar på fjärde plats.

Dyrast i Venezuela

I vårt andra grannland, Norge, är det en betydligt sämre affär att köpa en Iphone. Där måste man kunna hosta upp 7 754 kronor för att kunna köpa en Iphone. Det gör att Norge hamnar i tio-i-topp-listan över var det är dyrast att köpa en Iphone.

 

LÄS MER: Här är skämt-sms:et som kan krascha din Iphone

 

Men dyrast är det för de som bor i Venezuela. Där har den höga inflationen varit en bidragande faktor till att priset för teknikprylar stigit kraftigt. En Iphone går på hela 874 025 kronor.

Venezuela är även det dyraste landet om man jämför priset för en androidtelefon, som kostar 69 746 kronor i landet. Den billigaste androidtelefonen går att köpa i Kuwait, för 4 818 kronor. Sverige hamnar på 36:e plats, med ett beräknat pris på 5 088 kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!