Den nya telefonen kallas för Apples ödesprodukt. Foto: ALAN DIAZ / AP TT NYHETSBYRÅNDen nya telefonen kallas för Apples ödesprodukt. Foto: ALAN DIAZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Den nya telefonen kallas för Apples ödesprodukt. Foto: ALAN DIAZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Föregångaren Iphone 7. Foto: KIICHIRO SATO / AP TT NYHETSBYRÅNFöregångaren Iphone 7. Foto: KIICHIRO SATO / AP TT NYHETSBYRÅN
Föregångaren Iphone 7. Foto: KIICHIRO SATO / AP TT NYHETSBYRÅN

Här är namnen på Apples nya telefoner

Publicerad

Den har kallats Apples ödesprodukt – nya Iphone 8.

Under tisdagen presenteras den, men samtidigt skakas företaget av vad som uppges vara ”avsevärda Iphone X läckor”.

Iphone X kommer att kosta upp till motsvarande 8 500 kronor, och släpps tillsammans med två andra nya Iphone-modeller.

 

Apple släpper inom kort tre nya modeller av Iphone.

Lanseringen markerar att det nu gått tio år sedan de första smarta telefonerna såg marknadens ljus. 

Trots rigorös säkerhet har de hemliga namnen på telefonerna läckt i förtid.

På Twitter skriver spelutvecklaren Steven Troughton-Smith att de nya Iphone-modellerna ska heta Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8X. 

Troughton-Smith upptäckte namnen genom mjukvarukoder, meddelar The Guardian. 

De två senare modellerna är anses vara uppgraderingar av Iphone 7.

 

LÄS MER: Nu släpps Iphone 8 – Apples ödesprodukt 

Apples vd Tim Cook presenterade de nya modellerna förra året.Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN

Iphone X kommer med nyheterna

Enligt läckorna är det i stället Iphone X som har de stora nyheterna. 

Apple förväntas med X-modellen att ta bort den traditionella hemknappen. Enligt Bloomberg ska telefonen i stället styras av olika handgester.

Operativsystemet ryktas också genom sensorer kunna känna igen vilken användare som tittar på displayen, enligt The Guardian. 

Den nya modellen kommer att kosta upp till motsvarande 8 500 kronor.

Läckan lär dock inte vinna några popularitetstävlingar.

John Gruber, på bloggen Daring Fireball, skriver enligt The Guardian att personen som läckt nog nu är den minst populära personen på Apples campus i kaliforniska Cupertino.

– Jag är nästan säker på att det här inte är ett misstag, utan en medvetet illvillig handling av en ensam Apple-anställd. Flera hemligheter förstördes genom den här läckan än genom någon tidigare läcka i Apples historia, säger John Gruber på Daring Fireball, enligt The Guardian.

Här är några av de nyheterna det talats om förhand.

# Iphone 8 kan komma att sakna den klassiska hemknappen. I stället verkar Apple haka på trenden med en skärm som täcker telefonens hela framsida. Hemknappen ersätts av en docka med som ”ploppar upp” underifrån ungefär som på Apples bärbara datorer.

 # En nyhet som fått fäste handlar om att den nya modellen kommer att utrustas med en modernare OLED-skärm som till och med är större än Samsungs största modell.

# Det har också spekulerats i om fingeravtrycksläsaren kommer att vara kvar eller ersättas av ansiktsigenkänning av utrymmesskäl.

# Den kommer att släppas i fyra färger, bland annat i en spegelvariant.

# Det kommer att finnas en 3D-funktion i kameran.

# Snapchat-liknande filter kommer att finnas inbyggt.

# Den kommer att finnas i (rejäla) två storlekar vad gäller kapacitet: 64 GB och 256 GB.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen