Det senaste börsåret har varit minst sagt skakigt. Brexit, italiensk bankkris, flyktingkris och nollräntor är bara några exempel på händelser som skakat finansmarknaderna.
Turbulensen har också återspeglats i kungafamiljens privata aktieportföljer.
Jämfört med för ett år sedan har Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 backat med 3,1 procent.
Det samlade värdet av kungafamiljens privata aktieportföljer har samtidigt ökat med 0,6 procent till 106,1 miljoner.
Starbreeze – en raket för prins Daniel
Bäst procentuellt har prins Daniel lyckats. Han har satsat allt på spelutvecklaren Starbreeze, som blivit en riktig kursraket.
Prins Daniel köpte i Starbreeze när är en aktie kostade mindre än fem kronor, jämfört med 23,60 kronor i veckan. Bara uppgången det senaste året uppgår till 103 procent. Värdet på kronprinsessan Victoria portfölj har samtidigt minskat med 0,8 procent i värde.
LÄS OCKSÅ: Miljonregnet över kungabarnen
Men trots framgången är prins Daniel långt i från ett föredöme för småspararna, enligt experterna.
– Med otur hade han fått se hela portföljvärdet rasa eftersom det bara finns ett ägg i korgen. Han kan gå i aktieskola hos frun. Kronprinsessan har en betydligt tåligare portfölj med sina 13 olika bolag, säger Johanna Kull, privatekonom på Avanza.

Bornold: Den portfölj jag skulle välja
Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, understryker att det viktigaste för att lyckas på börsen är att man ska sprida sina risker, gärna genom attäga i fler än tio bolag men också genom att investera i olika branscher.
– Tyvärr är det här kanske det vanligaste misstaget som man gör när det kommer till aktieinvesteringar man satsar allt på ett kort. Denna placeringsstrategi är inget jag rekommenderar, säger han.
Trots att värdet på Victorias aktier nästan stått still har hennes portfölj en sammansättning båda experterna gillar.
– Bra riskspridning med tre investmentbolag i botten och tretton bolag totalt. Det här är den portfölj jag själv skulle välja, säger Joakim Bornold.

Ekonomidirektören: "Försöker balansera"
Jan Lindman, ekonomidirektör och överintendent vid hovet, betonar att aktieportföljerna bara är ett av flera tillgångsslag i kungafamiljens förmögenhetsförvaltning.
– Vi försöker balansera riskerna genom att ha olika tillgångsslag, som olika aktie- och räntefonder. Det är långsiktigt och ganska traditionellt, säger han.
Det är ingen slump att en stor del av kungafamiljens aktieinvesteringar görs i svenska aktier.
– Vad kungafamiljen gör i den här delen är att investera i svenska aktier därför att de tror på Sverige, säger Jan Lindman.
Kungen informeras i efterhand
Jan Lindman har fullmakt att köpa och sälja aktier. Kungafamiljen informeras först i efteråt om affärerna.
– Eftersom kungafamiljen generellt sett, särskilt kungen, är mycket väl informerade om saker och ting i samhället genom sina positioner och genom de kontakter de har i näringslivet är de inte själva informerade i beslut om enskilda aktier. Den typen av beslut tar jag enskilt. Sedan informerar jag dem i efterhand, säger han.