När Apple under tisdagen presenterade sina nya produkter i Cupertino, Kalifornien, syntes den uppenbara missen på storbildsskärmen bakom marknadschefen Phil Schiller. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNNär Apple under tisdagen presenterade sina nya produkter i Cupertino, Kalifornien, syntes den uppenbara missen på storbildsskärmen bakom marknadschefen Phil Schiller. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
När Apple under tisdagen presenterade sina nya produkter i Cupertino, Kalifornien, syntes den uppenbara missen på storbildsskärmen bakom marknadschefen Phil Schiller.  Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Apples nya flaggskepp, smarttelefonen Iphone X, har en svart ruta högst upp på bildskärmen där bland annat en kameralins och olika sensorer för ansiktsigenkänning sitter. Det gör att skärmen bara sträcker sig till tre av skärmens fyra kanter. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGESApples nya flaggskepp, smarttelefonen Iphone X, har en svart ruta högst upp på bildskärmen där bland annat en kameralins och olika sensorer för ansiktsigenkänning sitter. Det gör att skärmen bara sträcker sig till tre av skärmens fyra kanter. Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES
Apples nya flaggskepp, smarttelefonen Iphone X, har en svart ruta högst upp på bildskärmen där bland annat en kameralins och olika sensorer för ansiktsigenkänning sitter. Det gör att skärmen bara sträcker sig till tre av skärmens fyra kanter.  Foto: APPLE / POLARIS / APPLE / POLARIS POLARIS IMAGES

Här är jättemissen med nya Iphone X

Publicerad

Apples designmiss i nya Iphone X gör att en svart ruta, där en kameralins och andra sensorer sitter, alltid kommer täcka en del av skärmen när du tittar på film eller tv. 

Nu utvecklar Apple speciella appar som anpassar sig till den svarta rutan, berättar The Independent. 

När Apple under tisdagen presenterade sina nya produkter i Cupertino, Kalifornien, syntes den uppenbara missen på storbildsskärmen bakom marknadschefen Phil Schiller. 

Den svarta rutan nödvändig för ansiktsfunktion

Bolaget nya flaggskepp, smarttelefonen Iphone X, har en svart ruta högst upp på bildskärmen där bland annat en kameralins och olika sensorer för ansiktsigenkänning sitter. Det gör att skärmen bara sträcker sig till tre av skärmens fyra kanter. 

Apple betonade under presentationen att sensorplattan i toppen är helt nödvändig för att telefonens funktion med ansiktsigenkänning. 

Den svarta rutan kommer finnas på super retina-skärmen – och aldrig försvinna när du kollar på film eller tv, enligt tidningen The Independent.  

Tuffa instruktioner för bolagets designers

Tidningen rapporterar att Apple börjat utveckla speciella appar som är anpassade efter den svarta rutan. 

Och de har gett designerna direktiv som kan bli tuffa att följa. 

"Försök inte dölja apparatens rundade hörn, sensorplatta, eller indikatorn för att komma till hemskärmen, genom att placera svarta strimmor i botten och toppen av skärmen", skriver Apple i ett meddelande som The Independent tagit del av. 

Samtidigt uppmanas designerna att inte använda sig av visuella lösningar som drar extra uppmärksamhet till sensorplattan. 

Här är Dina Pengars betyg på de olika telefonmodellerna, Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X, som Apple presenterade under tisdagen. 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen