Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska profilerna i exklusiva kändishuset

Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg trivs med att bo mitt i city.Foto: SVEN LINDWALL
Patricia och Björn Borg är nöjda med utsikten från sin takterrass.Foto: EXPRESSEN
Björn Borg och Ulf Ekberg har fastnat för samma 1920-talshus mitt i Stockholmcity.Foto: Google maps / Google maps

På ena våningen bor Björn Borg. 

På andra Ulf Ekberg. 

Mitt i centrala Stockholm står huset som både tennisikonen och musikstjärnan kallar sitt hem.  

– Här får jag ändå känslan av att bo i en storstad, säger Ulf Ekberg. 

Ett mäklarstenkast från Hötorget ligger huset som utgör hem för både artisten Ulf Ekberg och tennislegendaren Björn Borg med familjer. 

För den forna Ace of Base-stjärnan och hans fru Johanna Aybar var det ett lätt val när möjligheten att flytta in i en stor våning dök upp.

– De skulle bygga om huset och sålde ut kontorslokaler som kunde omvandlas till bostäder. Det passade oss bra eftersom vi ville ta över något och göra det till vårt eget. Dessutom tyckte vi att det var väldigt fint med en hörnlägenhet. Det är en jättebra fastighet, bra grannar, bra ekonomi med låg avgift. Sedan har vi renoverat alltihop så de här gamla detaljerna från 1920-talet lyfts fram, säger han och konstaterar att det centrala läget avgjorde saken:

– Man är mitt i smeten och det är nära till allt. Jag har gångavstånd till mitt kontor på Mäster Samuelsgatan, mitt gym och till Arlanda Express. Sedan ligger det mellan Östermalm och Vasastan, som har ett fint utbud med fantastiska restauranger. 

Ulf Ekberg och Johanna Aybar.Foto: EXPRESSEN

Ace of Base-stjärnan: ”Passade oss”

Men det finns en annan lägenhet som han skulle kunna tänka sig att bo i: Tennisikonen Björn Borgs. 

– Den hade jag också köpt om den var ledig när jag letade lägenhet. Skämt åsido, säger Ulf Ekberg. 

Makarna Borg flyttade in i huset 2019.Foto: IVAN DA SILVA / TT NYHETSBYRÅN ZAP EVENTS

Björn och Patricia Borg strålade av lycka när de flyttade in i huset under vintern 2019. I ett inlägg på familjens Instagram berättade de om det glada beskedet från sin takterrass:

”Ett nytt liv har börjat. Vad kan gå fel med den här utsikten”. I bakgrunden: Takåsar och Stockholms skyline. 

https://www.instagram.com/p/B5fq7wthih4/

Makarna Borg avböjer att medverka i en intervju.  

Borg: ”Den här utsikten”

Bland grannarna i huset finns ett par toppjurister, en krögare och en fotograf. Emilia Slaghök, ordförande i bostadsrättsföreningen, lyfter fram föreningens ekonomi och läget som särskilt attraktivt.  

– Det är en stor fastighet med väldigt många lokaler i cityläge. 

Emilia Slaghök berättar att rutinerna är de sedvanliga när en celebritet ansöker om medlemskap i föreningen: 

– Vi kollar alltid jättenoggrant om personen vill ha sitt namn på porttelefonen eller vad den vill ska stå utåt. 

Huset är ett fint exempel på den svenska nyklassicismen, med väl tilltagen sockelvåning, spröjsade fönster, franska balkonger, entré i natursten och beige putsfasad. Men det är läget – mitt i centrala Stockholm – som trissar upp priserna. 

Priser i området

Kvadratmeterpriset för lägenhetsförsäljningar under juni på Norrmalm i Stockholm uppgick till 98 300 kronor per kvadratmeter. Snittpriset i innerstaden låg på 93 400 kronor per kvadratmeter. 

 

För lägenheter av det större slaget ligger snittpriset lägre – 85 200 kronor per kvadratmeter för femrummare och uppåt på Norrmalm. Men priserna skiljer sig kraftigt beroende på lägenhetens skick och läge. 

 

Källa: Booli

”Så stökiga kvarter”

Mäklaren Madeleine Norling sålde 2017 en av de större våningarna i huset. 174 kvadratmeter fördelat på 6,5 rum. Lägenheten landade på 17,7 miljoner kronor – vilket ger ett kvadratmeterpris på 101 724 kronor. 

– Det gick väldigt bra, vilket naturligtvis har med min yrkesskicklighet att göra, säger Madeleine Norling och fortsätter:

– Sedan är det ett jättefint hus med jättebra ekonomi och de här som bor här är affärsmänniskor som har sett alla fördelar med den här föreningen.  

Det är ju ett rätt fint läge också? 

– Jag är specialiserad på Gamla stan och för mig är inte det där den bästa boendemiljön. För vuxna som vill bo i cityläge så är den här föreningen jättebra, men det är inte en barnmiljö när det är så stökiga kvarter i närheten. Allt får toppbetyg av mig, förutom läget! 

Ulf Ekberg tycker precis tvärtom. Att det är människor i rörelse under dygnets alla timmar känns mer som hemma för honom. 

– Jag är van vid att bo i New York och London, så här får jag känslan av att bo i en storstad. När jag bodde på Östermalm tidigare var det väldigt tyst och hände inte så mycket. Dessutom är det isolerat i lägenheten så vi hör ljudet från gatan uppe hos oss.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!