Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

7 bästa reklamfilmerna från årets Super Bowl

Super Bowl är världens största sporthändelse med långt över 100 miljoner tv-tittare.

Men ändå så mycket mer än så.

Bara reklampauserna lockar (nästan) lika mycket som matchen mellan New England Patriots och Philadelphia Eagles på söndag.

Flera av filmerna har redan läckt – här de mest omtalade.

Danny DeVito som simmar i choklad, Keanu Reeves på en motorcykel genom ett ökenlandskap och en efterlängtad Cindy Crawford-comeback.

När de största multinationella företagen vill synas på bästa sändningstid inför största publiken så kostar det också långt mycket mer än stjärnornas gager.

I fjol stod företagen i kö för att betala 50 miljoner kronor för 30 sekunders reklamtid, vilket innebar en fördubbling mot 2010 års priser.

Super Bowl 2018

Namn: Super Bowl 52.

Plats: US Bank Stadium i Minneapolis.

Publik på plats: 67 000.

Publik vid tv: Siffrorna brukar landa på en bra bit över 100 miljoner tittare.

Lag: New England Patriots möter Philadelphia Eagles.

Tid: Matchen startar 00.30 (natten till måndag) svensk tid. Visas på TV3.

Halvtidsartist: Justin Timberlake – 14 år efter sitt och Janet Jacksons uppträdande, mest känt som ”Nipplegate”.


Här är några av de mest omtalade reklamfilmerna som premiärsänds under Super Bowl-finalen på söndag.

1. Jeff Bezos i Amazon-reklamen

Amazons grundare Jeff Bezos dyker upp i reklamen för Amazons smarthögtalare Alexa. Reklamen går ut på att den talande Alexa tappat rösten:

https://youtu.be/YLPNjaAOrBw

2. Nytt sätt att äta Pringles

Pringles och skådespelaren/komikern Bill Hader lanserar ett nytt sätt att äta chips – genom att blanda olika sorter ska smaklökarna nå nya höjder:

https://youtu.be/dfAN88DObX8

3. Skittles visas för EN tittare

David Schwimmer har huvudrollen i chokladmärket Skittles minst sagt udda reklamfilmer på söndag. ”Vänner”-bekantingen beklagar sig i flera filmer över att den riktiga Skittles-reklamen endast kommer att visas för en person: tonåringen Marcos Menendes i Kalifornien. Däremot går det att följa Menendes reaktioner på Facebook...

https://youtu.be/691ux4C-CaQ

4. Danny DeVito badar i choklad

Skittles konkurrent M&M's har hyrt in Danny DeVito för att bland annat plaska runt i en pool av choklad i en av godistillverkarens flera filmer med skådespelaren:

https://youtu.be/bTIJ3ecUdRI

5. Keanu Reves pratar med sig själv

Keanu Reeves har gjort reklam för webbsidejätten Squarespace tidigare. Här är han tillbaka, talandes till sig själv på en motorcykel i den amerikanska öknen:

https://youtu.be/cVZ9fHRlYM4

6. Doritos möter Mountain Dew i duell

Pepsi satsar stort under Super Bowl. De båda produkterna Doritos och Mountain Dew (som båda ingår i läskkoncernen) delar reklamspot när ”Game of Thrones”-favoriten Peter Dinklage och Morgan Freeman möts i duell (missa inte cameos från Busta Rhymes och Missy Elliott):

https://youtu.be/qBTEsQ8glvI

7. Cindy Crawford gör om Pepsi-tricket

Cindy Crawford gjorde en ikonisk reklam för Pepsi 1992. Nu är hon tillbaka med en ny film för samma varumärke, den här gången med sin son Presley Gerber. Filmen, som anspelar såväl på hennes egen reklam från 1992 som på Michael Jacksons och Britney Spears Pepsi-filmer,  har ännu inte läckt – sånär som på den här sjusekunders-versionen:

https://youtu.be/ehVo9tcgvp4
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!