Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chris Vogelzang ny vd för Danske bank

Styrelsen har utsett Chris Vogelzang från Nederländerna till ny vd. Foto: Danske bank
Enligt pressmeddelandet kommer den nya vd:n att flytta från Nederländerna till Danmark. Foto: VALDA KALNINA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Chris Vogelzang har utsetts till ny vd för Danske Bank. Det framgår av ett pressmeddelande från banken. 

Danske Banks styrelse har utsett Chris Vogelzang från Nederländerna till ny vd.

Vogelzang kommer närmast från den nederländska banken Amros, där han har haft flera olika roller. De senaste åren har han varit affärsområdeschef för enheten för privatkunder.

”Han har omfattande ledarskaps- och kommersiell erfarenhet inom bankvärlden och har genom sin karriär hanterat svåra utmaningar och levererat bra resultat”, säger Karsten Dybvad, styrelseordförande, i pressmeddelandet.

”Vi har en stor uppgift framför oss för att fortsätta bygga upp förtroende och samtidigt utveckla vår verksamhet i takt med kundernas förväntningar och den tekniska utvecklingen för att vi ska vara en ledande nordisk bank.” 

Fick avgå efter trolig penningtvätt

I september förra året tvingades den dåvarande vd:n Thomas Borgen avgå. Det var i samband med att en granskning, som gjordes internt av banken, pekade på omfattande penningtvätt i den estniska verksamheten. Sedan dess har en ny vd sökts. 

Vogelzang tillträder som vd den 1 juni. Till dess fortsätter Jesper Nielsen som tillfällig vd.

Enligt pressmeddelandet kommer den nya vd:n att flytta från Nederländerna till Danmark. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!