Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hans förslag om sex på arbetsstid stoppas

S-ledamoten Per-Erik Muskos lämnade in motion om att anställda vid Övertorneå kommun ska ha rätt till en timme sex på betald arbetstid.

Anställda vid Övertorneå får inte nyttja sin friskvårdstimme till att ha sex på betald arbetstid.

Kommunens politiker säger nej till förslaget.

– Man får väl massera varandra i stället, säger S-ledamoten Per-Erik Muskos – som lämnade in motionen.

Förslaget fick stor uppmärksamhet när det först kom.

Det var i februari som oppositionspolitikern Per-Erik Muskos, socialdemokratisk fullmäktigeledamot i Övertorneå i Norrbotten, föreslog att kommunanställda ska få använda sin friskvårdstimme till att ha sex.

Han lämnade in en motion under namnet "Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid".

Nej till friskvårdssex i Övertorneå

På måndagen sa kommunfullmäktige sitt. Politikerna röstade nej till förslaget, rapporterar SVT Norrbotten

– Det är alltid tråkigt när det inte blir som man vill. Men det jag vänder mig emot är att man inte gjorde en seriös utredning, säger Per-Erik Muskos.

Han berättar att det som normalt brukar ta tid och ge ett gediget beslutsunderlag denna gång gick "väldigt fort".

– Men det spelar ingen större roll. Massage är okej så man får väl massera varandra i stället, säger Per-Erik Muskos.

 

LÄS MER: Förslag: Låt personal ha sex på arbetstid

 

Anledningen till att han lade fram förslaget är att han tror att det skulle hjälpa barnfamiljer. Enligt SVT Norrbotten var motiven två:

• att ”sex är en ypperlig motionsform”.

• att kommunen behöver göra någonting åt födelseunderskottet.

Ingen respons för sexförslag

– När man har små barn under en viss period i livet kan det vara svårt att få tid för varandra och särskilt för intima stunder. Friskvårdstimmen hade kunnat vara ett ypperligt tillfälle för det, säger Per-Erik Muskos.

Men han fick ingen vidare respons 

– När man pratar om ett sådant här ärende brukar det vara ganska tyst. Jag fick inget medhåll men ingen sa emot heller, säger Per-Erik Muskos.

Han fortsätter:

– Men nu tog de ställning mot just den här aktiviteten.

Tomas Vedestig: Inte kommunens sak

Kommunalrådet Tomas Vedestig från partiet Övertorneås fria alternativ tycker inte att kommunen som arbetsgivare ska bestämma när invånarna har sex.

– Det är inte kommunens sak att lägga sig, säger han till SVT Norrbotten.

Även internationella journalister har visat intresse för förslaget – och Tomas Vedestig är trött på att det har tagit så mycket tid.

– Förslaget har taget energi och fokus från andra viktiga politiska frågor i Övertorneå kommun. Och jag tror inte att någon skaffar barn för att de har en friskvårdstimme då de kan ha sex, säger han till SVT.

Övertorneå / fakta

Övertorneå kommun ligger i östra Norrbotten, vid Torneälven. Polcirkeln går genom kommunen i norr och kommunens gräns i öst är en del av ”världens fredligaste gränser”- gränsen till Finland. Kommunen har en yta på 2 374 km2 och drygt 4500 innevånare samsas på denna yta.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!