Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hannah och Amanda stäms på miljonbelopp

Hannah Widell och Amanda Schulman är framgångsrika poddare.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Amanda Schulman och Hannah Widell driver klädmärket Daisy Grace.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Efter konkursen:

Nu stäms podduon Hannah Widell och Amanda Schulman – på miljonbelopp, skriver Breakit.

– Vi har inte kommit överens, säger konkursförvaltaren Gustav Kling till sajten.

Expressen skrev i somras att Hannah Widell och Amanda Schulman riskerade stämning, efter att ett dotterbolag till deras koncern Perfect Day Media försatts i konkurs.

2016 och 2017 investerade stjärnduon – kända för sina poddar – i att bygga en kedja med skönhetssalonger, genom dotterbolaget ASHW concept store fashion AB. Men satsningen tog aldrig fart, och för ett år sen var konkursen ett faktum.

Hannah Widell: ”Felsatsningar”

– Som entreprenörer har vi gjort mängder av misstag genom åren, men det är bara att konstatera att dessa felsatsningar varit de som haft störst negativa konsekvenser, sa Hannah Widell då, enligt Breakit.

Strax före konkursen köpte Hannah Widell och Amanda Schulman ut kläddelen ur företaget, genom ett av sina bolag.

Och enligt konkursförvaltaren Gustav Kling är inte denna affär avklarad. Enligt honom saknas det fem miljoner från affären, som totalt var på 6,1 miljoner kronor.

Resten av köpeskillingen kvittades mot en skuld till ett annat bolag i stjärnduons koncern.

– Vi har inte kommit överens i den här frågan och därför har jag lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. Nu avgörs saken där, säger Gustav Kling till Breakit.

Kräver fem miljoner

I första hand vill Kling att fem miljoner kronor förs tillbaka till konkursboet. Går inte det vill han att betalningen genomförs i form av varulager, varumärket Daisy Grace eller e-handelsplattformen, skriver Breakit.

Expressen har sökt Amanda Schulman som säger att de inte har någon kommentar.

Karolina Roslund, vd för Perfect Day Media, säger i ett mejl att de står fast vid sin hållning att allt har gått rätt till.

”För oss har ingenting förändrats i sak av att ärendet nu går till domstol. Vi bestrider konkursförvaltarens anspråk, men förstår att han har sin roll och att en modern advokat också försöker driva sina fall medialt. Vi låter processen ha sin gång, och får se vad den kommer fram till”, skriver hon.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!