Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hannah och Amanda granskas efter konkursen

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

Hannah Widell och Amanda Schulman granskas av konkursförvaltaren efter att deras skönhetskoncern gått i konkurs.

Orsaken är att klädmärket Daisy Grace lyftes bort från bolaget bara dagar innan konkursen, skriver Breakit.

Konkursen var ett faktum den 10 september efter att bolagets satsning på en kedja av skönhetssalonger totalhavererat.

När konkursförvaltaren började granska ärendet uppstod misstanke om att fordringsägarna gått miste om pengar efter en transaktion som Hannah Widell och Amanda Schulman var inblandade i, uppger Breakit.

Konkursförvaltaren reagerade mot agerandet

Det handlar om klädmärket Daisy Grace som hade stark tillväxt och betydande värde. Men bara några dagar innan konkursen var ett faktum lyfte ägarna Hanna Widell och Amanda Schulman ut denna guldklimp ur bolaget. Detta har konkursförvaltaren reagerat mot.

I affären ska merparten av köpeskillingen ha kvittats mot en skuld som klädmärket hade till ett annat bolag i samma koncern. 

– Jag utreder just nu överlåtelsen av Daisy Grace som skedde precis innan konkursen. Den transaktionen gjordes precis innan konkursen och jag undersöker om den gjordes på ett korrekt sätt. Jag undersöker om den kan angripas med tillämpning av konkurslagens borgenärsskyddsregler, säger konkursförvaltaren Gustav Kling till Breakit.

”Stämmer att vi ändrade bolagsstrukturen”

Hannah Widell avböjer att kommentera men Karolina Roslund, vd för Perfect Day media uppger för sajten:

– Det stämmer att vi innan konkursen förändrade bolagsstrukturen och delade upp Daisy Grace salonger/beauty i ett bolag och kläddelen i ett annat, Hannah & Amanda Fashion. Men jag kan inte kommentera hur stor skulden var som vi kvittade tillgången emot eftersom ärendet ligger hos konkursförvaltaren

 

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Karriär & Pengar 

TV: Amanda Schulman fick föras till sjukhus

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!