Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Kina chockat över vad Donald Trump har gjort”

Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Handelskriget eskalerar när Kina svarar med motåtgärder mot USA:s tullar.

– Kina är chockat över vad USA har gjort, säger en talesperson vid kinesiska handelsdepartementet.

USA:s lista på nya handelstullar trappar upp situationen ytterligare. Det är totalt oacceptabelt och vi uttrycker vår största protest mot detta.

Det sade en talesperson vid kinesiska handelsdepartementet enligt Bloomberg News.

– USA skadar Kina, världen och sig självt. Denna irrationella handling strider mot folkets vilja.

– För att försvara nationens och folkets fundamentala intressen, kommer kinesiska regeringen, som alltid, vara tvungna att vidta nödvändiga åtgärder.

Under natten mot onsdagen presenterade Trump-administrationen en lista med kinesiska varor till ett exportvärde om 200 miljarder dollar som man hotar med importtullar på 10 procent.

LÄS MER: Så påverkas du av handelskriget 

Börsen öppnade neråt

Kurserna föll på bred front när handeln började på Stockholmsbörsen på onsdagen, efter en morgon som bjudit på ett antal rapporterande bolag. Samtliga av storbolagen i OMXS30-index backade och särskilt motigt var det för råvaror och industri.

Även Asienbörserna handlades klart lägre på onsdagen sedan USA:s president Donald Trump trappat upp handelskonflikten med Kina. Presidentadministrationen lade under natten fram en lista på varor värda 200 miljarder dollar, som nu hotas med importtullar på 10 procent – något som enligt Kina är ett hot mot hela WTO-systemet.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!