Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handelsbankens nya vd petar flera direktörer

Carina Åkerström, ny vd på Handelsbanken.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Handelsbankens nya vd Carina Åkerström trycker gasen i botten direkt.

Vilket innebär att hon på torsdagen presenterade rejäla förändringar. Bland annat petas flera direktörer på banken, rapporterar Di. 

Det har bara gått en vecka sedan Carina Åkerström blev högsta höns på Handelsbanken.

Direkt har hon vidtagit förändringar – dessa presenterades på torsdagen.

Bland annat har Carina Åkerström skurit ner antalet direktörer i koncernledningen till sju stycken. Jämför man med tidigare styrdes banken av en ledning – kallad Senior Management – och omfattade 30 direktörer.

Samtidigt har Handelsbanken nästan dubbelt så många kontor som Swedbank och kritiker har befarat att det kan bli färre kontor framöver.  Men det dementerar Carina Åkerström till Svenska Dagbladet.

– Det skulle till och med kunna bli snarare tvärtom, men det ska addera ett mervärde till den affären vi redan har, säger Carina Åkerström till SvD.

Hon berättar också för tidningen att banken kommer satsa på digitaliseringen framöver.

– Vi ska definitivt göra det lite snabbare än vi har gjort i dag och inte låsa oss för mycket i det lokala digitala tänket. I dag har vi stoppat in kontorens tjänster i våra mobiler, i morgon kan vi kanske erbjuda tjänster som inte ens funnits på kontor utan går direkt i digitala kanaler, säger hon.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!