Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handelsbanken stänger alla sina kontor i Baltikum

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Handelsbanken avvecklar sin verksamhet i Baltikum.

Nu ska kontoren i Tallinn, Riga och Vilnius stängas.

Orsaken: Kostnaderna är för höga – och lönsamheten för dålig.

Handelsbanken kommer stegvis avveckla sin verksamhet i Baltikum, skriver storbanken i ett pressmeddelande. Nu kommer man stänga sina tre kontor i Tallinn, Riga och Vilnius.

Orsaken uppges vara att lönsamheten är för dålig.

Dålig lönsamhet för Handelsbanken

I pressmeddelandet skriver Handelsbanken:

”Trots effektiviseringsåtgärder har den baltiska verksamheten inte visat tillfredsställande resultat. Lönsamheten är för svag och kostnaderna för höga. Detta, i kombination med att många kunders beteende förändrats och att investeringsbehoven ökat, gör att banken har beslutat att stegvis avveckla verksamheten under 2020”.

Handelsbanken har haft verksamhet i de baltiska länderna i tio år. Syftet har varit att underlätta för kunder som har affärer i regionen. Nu kommer de kunder i stället betjänas från lokala kontor på hemmaplan, uppger banken.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!