Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Handelsbanken ger upp kontanthantering

Nästan var sjätte av Handelsbankens 463 kontor runtom i Sverige slutar med kontanthantering efter sedelbytet i förra veckan. Foto: Annika Af Klercker
rsaken uppges vara en anstormning av ärenden i samband med Riksbankens sedelbyten. Foto: RIKSBANKEN

Nästan var sjätte av Handelsbankens 463 kontor runtom i Sverige slutar med kontanthantering efter sedelbytet i förra veckan.

- Min bästa bedömning just nu är att det blir på ett 70-tal kontor nu under hösten som blir av med manuell kontanthantering, säger Michael Green, chef för Handelsbanken Sverige.

I förra veckan inleddes det största pengabytet i svensk modern historia. Den nya 200-lappen och de nya 20-, 50-, och 1000-kronorssedlarna började gälla från och med torsdagen den 1 oktober. Nästa steg äger rum nästa höst, då de nya 100- och 500-kronorssedlarna lanseras tillsammans med 1-, 2- och 5-kronor.

En konsekvens av sedelbytet blev ett ökat tryck på bankerna och nu meddelar Handelsbanken att de slutar med manuell kontanthantering på flera av sina kontor.

 

LÄS OCKSÅ: Ökad risk för svarta pengar efter sedelbyte

Var sjätte kontor

Storbanken slutar med kontanthantering på ett 70-tal kontor, nästan var sjätte av bankens 463 kontor i landet. Orsaken uppges vara en anstormning av ärenden i samband med Riksbankens sedelbyten.

- Min bästa bedömning just nu är att det blir på ett 70-tal kontor nu under hösten som blir av med manuell kontanthantering, säger Michael Green, chef för Handelsbanken Sverige.

Det är ingen besparingsåtgärd och det blir inga personalnedskärningar, enligt Green. Personal kommer dock flyttas, för att koncentrera resurser till kontor som behåller kontanthanteringen.

 

LÄS OCKSÅ: Detta gäller för de nya sedlarna och mynten

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!