Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck och Anders Borg. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK C ÖSTERBE PATRIK ÖSTERBERG /Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck och Anders Borg. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK C ÖSTERBE PATRIK ÖSTERBERG /
Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck och Anders Borg. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK C ÖSTERBE PATRIK ÖSTERBERG /
Henrik Poulsen tar över Anders Borgs roll i Kinneviks styrelse. Foto: KinnevikHenrik Poulsen tar över Anders Borgs roll i Kinneviks styrelse. Foto: Kinnevik
Henrik Poulsen tar över Anders Borgs roll i Kinneviks styrelse. Foto: Kinnevik

Han tar över efter Anders Borg i Kinneviks styrelse

Publicerad

Bara en dag efter att Anders Borg, tidigare finansminister, meddelade att han lämnar sina uppdrag hos Kinnevik har de hittat en ersättare.

Henrik Poulsen som redan sitter i styrelsen blir nu vice ordförande, enligt ett pressmeddelande. 

I veckan kom det fram uppgifter om att Anders Borg ska ha uppträtt hotfullt, visat sitt kön och kallat kvinnor för "hora" på en fest i skärgården förra helgen. 

Efter uppgifterna har Moderatledaren Anna Kinberg Batra kritiserat den tidigare finansministern. 

– Om det ligger någonting i det så ser jag väldigt, väldigt allvarligt på det, har hon sagt.

Anders Borg svarade på kritiken på sin Facebook-sida under lördagen för att senare meddela att han lämnar sina uppdrag i Kinneviks styrelse. 

"Anna Kinberg Batra väljer att kommentera mediarykten baserade på hörsägen och kalla dessa för "anklagelser". Jag känner mig djupt besviken. Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten", skrev han först och meddelade sedan att han lämnar sina uppdrag på egen begäran och "av omsorg om bolagen".

LÄS MER: Skandalen kan betyda slutet för Anders Borgs miljonrullning 

Anna Kinberg Batra har kritiserat Anders Borg.Foto: / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Henrik Poulsen blir ny vice ordförande

Bara en dag senare meddelar Kinnevik att Henrik Poulsen ersätter honom som vice ordförande. 

"Det gläder mig att Henrik antar rollen som vice styrelseordförande i Kinnevik. Sedan han valdes in i maj har Henrik varit en mycket aktiv styrelseledamot och bidragit med stor branscherfarenhet och operativ kunskap till styrelsens diskussioner. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare honom i hans nya roll som vice styrelseordförande", säger styrelseordförande Tom Boardman i pressmeddelandet.

Henrik Poulsen är vd vid det danska företaget Dong Energy som är stora inom havsbaserad vindkraft.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen