Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han skapade Minecraft – så lever ”Notch” i dag

Notch håller en låg profil och få i branschen vet vad han har på gång.Foto: EMMA JOHANSSON / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Microsoft betalade 2,5 miljarder dollar för Mojang/Minecraft. I dag betraktas priset som lågt satt.Foto: TED S. WARREN / AP
Superstjärnan Beyonce ska ha förlorat budgivningen mot Notch.Foto: BACKGRID US/IBL

När Microsoft köpte spelsuccén Minecraft blev grundaren Markus ”Notch” Persson, 41, en av landets rikaste.

Han köpte en supervilla i Beverly Hills för en halv miljard kronor, men beklagade sig över att livet blivit tråkigt.

Medan kompanjonen och medgrundaren Jacob Porsér startade ett flygbolag har ”Notch” fortsatt som spelutvecklare i ett nytt bolag.

– Han förkroppsligar myten om att man kan starta i ett sovrum och förändra världen, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

”Det är kaos i Fridas liv – och det är väldigt kul”

Syskonen avslöjar sanningen om skidstjärnorna √ ”Hänt hon dragit nån stav på mig” √ Chokladbolls-minnet med Kalla √ Ebba Anderssons svaghet

Kritiska punkten: Då blir viruset farligt i kroppen

Professorn: ”Kroppen är inte gjord för att ta så mycket stryk”

Ny forskning: Sättet du hostar avslöjar om du har covid-19

70 000 hostningar analyserade