DI:s börsexpert Ulf Petersson skriver att Jens Henriksson kan vara möjlig ny vd för Swedbank. Foto: Foto Gunnar SeijboldDI:s börsexpert Ulf Petersson skriver att Jens Henriksson kan vara möjlig ny vd för Swedbank. Foto: Foto Gunnar Seijbold
DI:s börsexpert Ulf Petersson skriver att Jens Henriksson kan vara möjlig ny vd för Swedbank. Foto: Foto Gunnar Seijbold
Birgitte Bonnesen, chef för Swedbanks svenska verksamhet, tar över vd-posten tillfälligt. Foto: Jenny Lagerqvist/SwedbankBirgitte Bonnesen, chef för Swedbanks svenska verksamhet, tar över vd-posten tillfälligt. Foto: Jenny Lagerqvist/Swedbank
Birgitte Bonnesen, chef för Swedbanks svenska verksamhet, tar över vd-posten tillfälligt. Foto: Jenny Lagerqvist/Swedbank

Han pekas ut som möjlig efterträdare

Publicerad

Folksam-vd:n Jens Henriksson pekas ut som en möjlig efterträdare till Michael Wolf på posten som permanent vd för storbanken Swedbank, enligt Dagens industris börsexpert Ulf Petersson.

Den tidigare M-ministern Peter Norman spås samtidigt avancera från föreslagen styrelseledamot till ordförande - och därmed efterträda Anders Sundström, enligt DI-experten.

"En logiskt utveckling är att ägarna vill lugna ned situationen", skriver Ulf Petersson.

Enligt DI:s börsexpert är det dramatiska beskedet om Michael Wolf bara början på en rad avgörande händelser för Swedbanks framtida inriktning - där storägarna Folksam och Sparbanksgruppen bedöms ha stort inflytande.

 

LÄS OCKSÅ: Michael Wolf: Jag blev överraskad

 

"En logiskt utveckling är att ägarna vill lugna ned situationen och en högst trolig fortsättning är att Folksams nuvarande vd Jens Henriksson kommer att utses till vd för Swedbank och att bankens nuvarande ordförande Anders Sundström så småningom ersätts som ordförande av den förre finansmarknadsminister Peter Norman som till våren kommer att bli ordinarie styrelseledamot i Swedbank", skriver Ulf Petersson i Di.se.

 

LÄS OCKSÅ: Swedbanks vd Michael Wolf sparkas

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen